Fed Cup îmbracă haină nouă în 2021, devenind "Billie Jean King Cup", iar România va încerca să obțină biletul pentru calificarea la turneul final din 2022.
În timp ce la Budapesta se va juca prima ediție "Billie Jean King Cup by BNP Paribas Finals", programată inițial pentru luna aprilie 2020, dar amânată din cauza pandemiei de coronavirus pentru perioada 13-18 aprilie 2021, echipa condusă de Florin Segărceanu va încerca să păstreze contatul cu elita de 12 echipe. Pentru asta, tricolorele trebuie să învingă la București echipa Italiei, anunță Federația Română de Tenis.
Într-o primă fază, aceste meciuri de play-off restante din 2020 fuseseră reprogramate pentru zilele de 5 și 6 februarie 2021, însă aceste date au fost compromise de foarte probabila amânare cu trei săptămâni a Australian Open-ului.
Australian Open
Alize Cornet a produs marea surpriză la Australian Open! A eliminat-o pe favorita nr. 3, Muguruza
ACUM 30 MINUTE

România - Italia, primul duel acasă pentru "tricolore"

România și Italia au jucat de trei ori în competiția pe națiuni din tenisul feminin. În anii '70, cele două echipe și-au împărțit victoriile, însă Italia și-a adjudecat cel mai recent duel direct, în 1997, la Bari. Atunci echipa României era condusă de regretata Florența Mihai, iar pe teren s-au aflat Alina Tecșor, Raluca Sandu și Alice Pirsu.
Australian Open
Australian Open 2022 | Medvedev - Kyrgios, meciul de foc al zilei a 4-a la Melbourne
ACUM 2 ORE
Australian Open
Australian Open 2022 | Simona Halep, pregătită să ia cu asalt Melbourne în ziua a 4-a de concurs
ACUM 2 ORE