Polonia a învins România cu scorul de 4-0, sâmbătă, la Radom, în calificările competiţiei feminine de tenis pe echipe Billie Jean King Cup, după ce perechea Magdalena Frech/Alicja Rosolska a întrecut cuplul Mihaela Buzărnescu/Andreea Mitu cu 5-7, 6-3, 10-5. În meciul anterior, Iga Swiatek a învins-o fără game cedat pe Andreea Prisăcariu, cu 6-0, 6-0.
Prisăcariu (22 ani, 324 WTA), aflată la debutul său în echipa României, a cedat după doar 47 de minute în faţa liderului mondial. Iga Swiatek (20 ani), care venea după trei titluri WTA 1.000 consecutive, la Doha, Indian Wells şi Miami, a fost practic de neatins pentru jucătoarele noastre, care i-au luat un singur game în două meciuri. Andreea Prisăcariu a reuşit să ia liderului mondial 23 de puncte, cu unul mai mult decât Mihaela Buzărnescu, vineri, însă şi-a creat o singură minge de ghem, în final, nefructificată.
CITEȘTE ȘI:
Roland Garros
Mesajul Igăi Swiatek după prima victorie de la Roland Garros! Ce a scris pe camera de filmat
IERI LA 11:44

Ce a spus Andreea Prisăcariu după un dublu 6-0 cu Iga Swiatek

Andreea Prisăcariu a fost criticată pentru modul în care s-a prezentat la meciul cu Iga Swiatek. Sportiva noastră a răspuns printr-un mesaj scurt: "În timp ce joc un meci, nimic nu-mi distrage atenția. Viziune clară și inimă întreagă. Nu pot pierde. Sunt top. Sunt la cel mai înalt nivel și nu trebuie să demonstrez nimănui. Cu respect", a transmis Prisăcariu.
Vineri, în primele meciuri de simplu, Magda Linette (30 ani, 58 WTA) a trecut de Irina Begu (31 ani, 63 WTA) cu 6-1, 4-6, 6-2, iar Iga Swiatek a dispus de Mihaela Buzărnescu (33 ani, 123 WTA) cu 6-1, 6-0. Polonia are acum 5-2 în meciurile directe cu România, cel mai recent duel având loc în 2013, la Eilat (Israel), când Polonia s-a impus cu 2-1, în primul tur al Grupei I, zona Europa/Africa a Fed Cup. Alicja Rosolska este singura supravieţuitoare de la acest duel, pierzând atunci meciul de dublu. Polonia s-a calificat la turneul final al competiţiei, iar România va juca un baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială.
Roland Garros
Iga Swiatek, start lansat la Roland Garros! Liderul mondial a cedat doar 2 game-uri cu Tsurenko
IERI LA 11:20
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
20/05/2022 LA 08:13