Horia Tecău a debutat cu o înfrângere usturătoare pe banca echipei de Billie Jean King Cup a României. În barajul de la Radon, contra Poloniei, România a pierdut fără drept de apel confruntarea, scor 4-0 la general.
Debutul lui Tecău a fost umbrit și de problemele de lot cu care s-a confruntat înaintea barajului, din cauza mai multor accidentări sau a infectărilor cu Covid-19. Cu toate acestea, vicecampionul olimpic de la Rio a văzut partea plină a paharului și este încântat de spiritul de luptă pe care cele patru jucătoare l-au avut în Polonia:
"Un lucru câștigat pentru echipă, în acest context în care s-au făcut atât de multe schimbări e că am avut parte de reveniri la echipă, de un debut.
Billie Jean King Cup
"Sunt o vikingă!" Reacția Andreei Prisăcariu la criticile primite după înfrângerea cu Iga Swiatek
19/04/2022 LA 10:16
Cred că ar fi fost corect să fie prezentă pe tabelă la cum s-a luptat. Ca tactică, implicare și efort în meci, am aruncat tot ce aveam pe teren, atât în meciul Andreei, cât și al Mihaelei. Iga chiar este de departe cea mai bună jucătoare a momentului, a demonstrat asta și în aceste două zile. Uitând-mă la echipa noastră, mi-a plăcut mult efortul fetelor, cum am comunicat și am încercat să găsim soluții. Au avut o atitudine incredibilă până la final, ca și căpitan este tot ce pot să îmi doresc.
https://i.eurosport.com/2022/04/14/3355374.jpg
Mă uit la lucrurile pozitive, e prima mea experiență drept căpitan, am întâlnit o echipă tehnică, foarte sudată, care s-a adaptat foarte repede rolurilor, fiecare a știut foarte bine ce are de făcut, astfel am putut să mă concentrez pe detaliile legate de fete, de meciuri, strategie.
Echipa s-a pregătit foarte bine, din prima zi, până în ziua meciurilor a crescut nivelul de joc și am intrat în meciurile de vineri pregătiți. Am întâlnit o echipă foarte puternică, poate cea mai puternică din câte s-ar fi putut, dar noi ne-am concentrat la partea noastră, pe care am făcut-o cât de bine am putut și putem pleca de aici cu capul sus", a declarat Horia Tecău la conferința de presă, potrivit treizecizero.ro.
Citește și:

Rezultatele celor 4 meciuri ale partidei dintre Polonia și România

  • Meciul 1: Magda Linette – Irina Begu 6-1, 4-6, 6-2
  • Meciul 2: Iga Swiatek – Mihaela Buzărnescu 6-1, 6-0
  • Meciul 3: Iga Swiatek – Andreea Prisăcariu 6-0, 6-0
  • Meciul 4: Frech/Rosolska - Mitu/Buzărnescu 5-7, 6-3, 10-5
În luna noiembrie, România va reveni în Billie Jean King Cup, atunci când va lupta pentru menținerea în Grupa Mondială.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Billie Jean King Cup
Andreea Prisăcariu a reacționat după ce a luat un dublu 6-0 de la Iga Swiatek: "Sunt top!"
17/04/2022 LA 13:31
Billie Jean King Cup
Căpitanul-nejucător al MB, despre Emma Răducanu: "Durează să te obișnuiești cu viața pe circuit"
17/04/2022 LA 08:02