Câștigător a două titluri de Grand Slam în proba de dublu, Horia Tecău s-a retras din tenis la finalul anului trecut, însă a revenit pe teren pentru întâlnirea dintre Spania și România din Cupa Davis, confruntare programată la Marbella. La începutul acestei săptămâni, Tecău a fost desemnat noul căpitan nejucător al echipei României de Billie Jean King Cup, fosta Fed Cup.
Horia Tecău pregătește în această perioadă duelul pe care România îl va disputa în aprilie cu Polonia. Fostul jucător de tenis o să meargă la Miami să le urmărească pe teren pe sportivele noastre pentru a lua o decizie asupra lotului pe care îl va convoca.
La revenirea în țară după întâlnirea de Cupa Davis de la Marbella, Tecău a lăsat să se înțeleagă că are de gând să o readucă în echipa României pe Sorana Cîrstea, despre care a vorbit în termeni laudativi.
Roland Garros
Azi începe Roland Garros 2022. Ce putem vedea în prima zi de la Grand Slamul parizian
ACUM 38 MINUTE
"Nu știam acum două săptămâni de această provocare. M-am gândit bine și nu credeam că vreau să mă implic atât de repede în tenis. Dar m-am gândit că le cunosc bine pe fete, am jucat alături de ele atâția ani și cred foarte mult în potențialul echipei, așa că am decis să mă implic.
Primul obiectiv este să reunesc echipa, să se bucure de tenis, să joace împreună pentru România la potențialul ei maxim. Sorana a luat o decizie acum câțiva ani, în continuare rămâne setată pe această decizie. Dar las o ușă deschisă acolo.
Sorana este o super jucătoare, are experiență, ar fi de mare folos pentru echipă să joace pentru România, iar fetele să se unească și să facem o treabă bună împreună. Cu siguranță, voi vorbi cu toate fetele în următoarele zile, în următoarele săptămâni. Intenționez să merg să le văd la Miami", a declarat Horia Tecău.
Citește și:

"Când ai așa o echipă, nu te poți gândi la lucruri mici!"

Fostul jucător de tenis a dezvăluit că a vorbit deja cu fetele, dorind să afle care este părerea lor înainte de a lua decizia de a deveni căpitan nejucător al echipei de Billie Jean King Cup. Horia Tecău a spus că va încerca în următoarea perioadă să le cunoască din ce în ce mai bine pe sportive pentru că vrea să creeze o echipă cu care să obțină rezultate uriașe.
"Am vorbit cu toate fetele înainte să răspund acestui proiect pentru că aveam nevoie să simt ce își doresc ele. Am primit un răspuns pozitiv de peste tot și începem treaba. Când ai așa o echipă, nu te poți gândi la lucruri mici. Ne gândim să mergem până la capăt!
Meciul cu Polonia este pe 14-15 aprilie, vine curând, deci lucrurile trebuie să se întâmple repede! Nu am prea mult timp la dispoziție, îmi intru deja în rol. Iar primul pas este convocarea și deja vorbesc cu fetele să introducă acest meci în programul lor competițional. Și vreau să le urmăresc la Miami, pentru că am nevoie să le cunosc, să știu ce se întâmplă în echipa lor și să știu ce au nevoie", a conchis multiplul campion de Grand Slam.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
IERI LA 08:13