Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Polonia - România 4-0 | Polonia obține calificarea la turneul final Billie Jean King Cup

Alex Masgras

Actualizat 16/04/2022 la 15:45 GMT+3

Polonia a obținut calificarea la turneul final Billie Jean King Cup, după ce s-a impus cu 3-0 în fața României. În meciul cu numărul 3, Iga Swiatek, numărul 1 WTA, a învins-o pe Andreea Prisăcariu, scor 6-0, 6-0.

România - Fed Cup, Billie Jean King Cup - Facebook

Credit imagine: facebook

UPDATE | România a pierdut și partida de dublu în fața Poloniei, scor 5-7, 6-3, 10-5.
În ultima partidă a zile de la Radon, Mihaela Buzărnescu și Andreea Mitu au fost învinse de perechea Magdalena Frech/Alicija Rosolka. Cele două românce au câștigat cu 7-5 primul set al întâlnirii, în timp ce setul al doilea a fost adjudecat de poloneze. Meciul de dublu s-a decis în super tie-break, acolo unde Frech și Rosolka s-au impus cu 10-5.
UPDATE | Iga Swiatek a câștigat partida cu numărul 3 de la Radon în fața Andreei Prisăcariu, scor 6-0, 6-0. Numărul 1 mondial s-a impus fără emoții în fața jucătoarei din România, la capătul unei partide fără istoric.
Astfel, Polonia a obținut calificarea la turneul final Billie Jean King Cup, după 3-0 la general în fața României. Debutul lui Horia Tecău în postura de căpitan-nejucător a fost umbrită de problemele de efectiv din ultima perioadă, după ce mai multe jucătoare, în frunte cu Simona Halep, au fost indisponibile pentru această partidă.
UPDATE | Mihaela Buzărnescu (123 WTA) a fost învinsă fără drept de apel de către noul lider mondial din WTA, Iga Swiatek. Poloneza, aflată la primul meci în ipostaza de nou număr 1 mondial, s-a impus fără nicio emoție, în fața multitudinii de fani polonezi, cu scorul de 6-1, 6-0, după 55 de minute de joc.
Astfel, Polonia conduce România cu 2-0 după prima zi.
Sâmbătă, de la ora 12, vor avea loc și celelalte partide ale întâlnirii cu Polonia. Primul meci de sâmbătă va fi cel dintre Iga Swiatek și Irina Begu, fiind urmate de Magda Linette și Mihaela Buzărnescu.
În cazul foarte puțin probabil în care va fi egalitate după primele patru partide, soarta calificării se va da în partida de dublu dintre perechile Andreea Mitu/Andreea Prisăcariu și Magdalena Frech/Alicija Rosolska.
UPDATE | Irina Begu (63 WTA) a pierdut primul meci al întâlnirii dintre Polonia și România contra numărului 58 WTA, Magda Linette, scor 1-6, 6-4, 2-6. Jucătoarea din Polonia a început foarte bine partida și a câștigat primul set după o jumătate de oră, reușind două break-uri.
Setul secund a arătat mult mai bine pentru Irina Begu. În ciuda faptului că și-a pierdut avantajul break-ului din debutul setului la 4-2, aceasta a rămas concentrară și a câștigat setul cu 6-4, după un game pe serviciul adversarei.
Setul decisiv a fost în nota primului set, cu două break-uri reușite de Linette, care a avut nevoie de două mingi de meci pentru a obține victoria.
După prima partidă, Polonia conduce România cu 1-0. Următoarea partidă va avea loc între Iga Swiatek, noul număr 1 mondial, și Mihaela Buzărnescu, numărul 123 WTA.
Știre inițială
Astăzi vor avea loc primele două partide ale barajului dintre Polonia și României, pentru un loc la turneul final al Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup). Întâlnirea cu Polonia se dispută la Radom, iar prima jucătoare a României care va juca va fi Irina Begu.
Racheta numărul 1 a României la această întâlnire, numărul 63 WTA, o va întâlni în prima partidă a zilei de vineri pe Magda Linetter (58 WTA). Până acum, cele două s-au întâlnit de două ori, scorul întâlnirilor directe fiind 1-1. Linette s-a impus în septembrie 2019 la Seul, în timp ce Irina Begu a câștigat duelul de anul trecut de la Cleveland.
În a doua partidă a zilei, Mihaela Buzărnescu (123 WTA) o va întâlni pe Iga Swiatek, noul număr 1 mondial din circuitul WTA. Până acum, cele două jucătoare nu s-au mai întâlnit, duelul din Billie Jean King Cup urmând să fie prima întâlnire directă dintre Buzărnescu și Swiatek.
Sâmbătă, de la ora 12, vor avea loc și celelalte partide ale întâlnirii cu Polonia. Primul meci de sâmbătă va fi cel dintre Iga Swiatek și Irina Begu, fiind urmate de Magda Linette și Mihaela Buzărnescu.
În cazul în care va fi egalitate după primele patru partide, soarta calificării se va da în partida de dublu dintre perechile Andreea Mitu/Andreea Prisăcariu și Magdalena Frech/Alicija Rosolska.
Citește și:

Horia Tecău rămâne încrezător înaintea duelului cu Polonia

Horia Tecău va debuta astăzi în poziția de căpitan-nejucător al echipei de Billie Jean King Cup a României. Fostul jucător de dublu rămâne încrezător înaintea partidei cu Polonia, în ciuda faptului că echipa a suferit mai multe modificări în ultimele zile.
După ce Simona Halep nu a putut participa, în urma accidentării suferite la Indian Wells, nici Raluca Olaru și Monica Niculescu au anunțat că nu pot juca. În ceea ce o privește pe Niculescu, aceasta a aflat că are Covid-19 chiar la sosirea în Polonia.
"Este o provocare, o situaţie specială. Din păcate pentru noi au fost câteva cazuri de accidentări şi alte probleme, dar nu mă concentrez pe aceste lucruri acum. Echipa este aici (n.r. - în Polonia), am început să ne pregătim şi nu ne gândim decât la meci. Am încercat să gestionez fiecare moment când a apărut şi să întregesc echipa cum a apărut oportunitatea.
Situaţiile acestea prezintă nişte oportunităţi să se întâmple alte lucruri. Mă bucur că suntem aici, că ne pregătim bine şi aştept să am o experienţă plăcută în week-end. Sportul m-a învăţat să cred în mine până la final. Cred în echipă şi ne vom lupta pentru şansa noastră. Nu are rost să vorbesc despre procentaje şi şanse, vreau să realizăm surpriza. Fetele sunt motivate să facă meciuri bune", a declarat Horia Tecău la conferința de presă premergătoare duelului cu Polonia.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol