Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România va lupta pentru Billie Jean King Cup 2022! Ce a spus George Cosac despre Simona Halep și Sorana Cîrstea

Alex Masgras

Publicat 23/12/2021 la 13:28 GMT+2

George Cosac, președintele interimar al Federației Române de Tenis, a declarat că Simona Halep și Sorana Cîrstea vor reveni în echipa României în 2022, iar țara noastră poate fi una dintre favoritele Billie Jean King Cup.

Sorana Cîrstea & Simona Halep

Credit imagine: Eurosport

Sunt șanse mari ca Simona Halep și Sorana Cîrstea revin în echipa României din 2022. Anunțul a fost făcut de George Cosac, președintele interimar al Federației Române de Tenis. Odată cu revenirea lor în echipă, România poate spera la câștigarea trofeului Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup).
Simona Halep (20 WTA) a jucat ultima oară în Fed Cup în 2019, atunci când România a fost eliminată de Franța în semifinalele competiției, în timp ce Sorana Cîrstea (39 WTA) a jucat ultima oară în această competiție în anul 2018.

George Cosac, încrezător că România poate lupta pentru trofeu cu Halep și Cîrstea

În aprilie 2022, România va disputa barajul pentru calificarea la turneul final al Billie Jean King Cup. Adversara României este Polonia, care va fi și gazda acestei întâlniri.
Președintele interimar al Federației Române de Tenis, George Cosac, a declarat că Simona Halep și Sorana Cîrstea au șanse foarte mari să revină în echipa României. Cosac a vorbit cu cele două jucătoare și a anunțat că sunt șanse foarte mari să le vedem în 2022 în Billie Jean King Cup.
"Anul viitor avem barajul cu Polonia. Şi în cazul în care vom reuşi să câştigăm, în iarnă sperăm să ajungem la turneul final. Iar atunci cred că vom putea alinia una dintre cele mai puternice echipe ale României după mulţi ani. Posibil cu Sorana Cîrstea şi Simona Halep. Cu Simona am avut deja mici discuţii de principiu şi şi-a dat acordul, a spus că Fed Cup (n.r. Billie Jean King Cup) reprezintă una dintre prioritățile ei pentru 2022.
Şi, de ce nu, cred că Fed Cup va reprezenta o nouă provocare şi pentru Sorana... Pentru că până la urmă vârsta avansează şi pentru ele ca pentru toată lumea, şi de ce să nu fim favoriţi la câştigarea trofeului", a declarat George Cosac pentru Agerpres.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo