La finalul săptămânii trecute, Andreea Prisăcariu (22 ani, 324 WTA), aflată la debutul său în echipa României, a cedat după doar 47 de minute în fața liderului mondial, Iga Swiatek (20 ani), care venea după trei titluri WTA 1.000 consecutive, la Doha, Indian Wells și Miami.
Poloneza a fost practic de neatins pentru jucătoarele noastre, care i-au luat un singur game în două meciuri. Andreea Prisăcariu a reușit să îi ia liderului mondial 23 de puncte, cu unul mai mult decât Mihaela Buzărnescu, însă și-a creat o singură minge de game, în final, nefructificată.
După ce a cedat cu 6-0, 6-0, românca de pe locul 324 WTA a fost criticată dur. Tânăra a reacționat și a dezvăluit în cadrul unui podcast ce simte după valul de comentarii negative.
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
20/05/2022 LA 08:13
Andreea Prisăcariu a spus că nu se mai lasă afectată de critici pentru că s-a obișnuit cu ele și s-a caracterizat drept o persoană puternică, ce nu se poate fi ușor descurajată.
M-am obișnuit să primesc comentarii negative, e în regulă, pentru că toți avem parte de ele, dar nu am văzut tenismeni care să fie tratați în felul ăsta, primind atât de multă ură. Nici nu știu cum să îl descriu. Poate e gelozie, plictiseală... nu știu.
Faptul că au încercat să omoare copilul din mine și pasiunea cu care văd lucrurile și vorbesc despre ele este crud. Dar sunt fericită că personalitatea mea nu îmi permite să fiu descurajată de acest tip de comentarii. Sunt o vikingă. Percepția lor asupra mea nu mă afectează în niciun fel”, a declarat Andreea Prisăcariu pentru MatchPoint.
Citește și:

CE I-A ȘOPTIT IGĂI SWIATEK DUPĂ CE A FOST "DEMOLATĂ" ÎN BJK CUP

La finalul partidei cu Iga Swiatek, Andreea Prisăcariu a dezvăluit ce i-a șoptit sportivei de pe locul 1 WTA, după ce aceasta a învins-o cu 6-0, 6-0, după doar 53 de minute de joc.
"I-am spus că sunt mândră de ea și mă bucur că am cunoscut-o de când era copilă și că mă bucur că a ajuns ce a ajuns acum", a dezvăluit Andreea Prisăcariu, care a vorbit și despre meciul pierdut în mod categoric în fața liderului mondial:
"Am simțit-o o jucătoare foarte compactă, foarte solidă, mi-a plăcut mult. Să simt pe propria piele a fost un duș rece de care aveam nevoie în carieră. Mă bucur că am fost convocată și m-am prezentat așa cum o fac pentru România de la 12 ani și o să o fac în continuare", a adăugat românca de pe locul 324 WTA.
Roland Garros
Mats Wilander nu are dubii în privința campioanei de la Roland Garros 2022: "E favorită clară!"
18/05/2022 LA 13:27
Roland Garros
Simona Halep, antrenament de 5 stele la Roland Garros! Rivala alături de care se pregătește la Paris
18/05/2022 LA 10:57