Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Veste uriașă cu o lună înainte de duelul România - Polonia! Pe cine a convins Horia Tecău să revină în echipă

Bianca Dumitru

Actualizat 15/03/2022 la 09:59 GMT+2

Horia Tecău a oferit noi informații despre echipa României, cu o lună înainte de meciul cu Polonia, din barajul de calificare la turneul final al Billie Jean King Cup, fosta Fed Cup. Noul căpitan nejucător a declarat că Simona Halep va face parte din echipă.

Sorana Cîrstea & Simona Halep

Credit imagine: facebook

Horia Tecău, noul căpitan nejucător al echipei României, pregătește în această perioadă duelul cu Polonia, programat în perioada 15-16 aprilie, în barajul de calificare la turneul final al Billie Jean King Cup, fosta Fed Cup.
Fostul jucător de tenis a anunțat, înainte de duelul dintre Sorana Cîrstea și Simona Halep din optimile Indian Wells, că una dintre aceste două sportive a fost convinsă să participe la acțiunea de peste o lună. Este vorba despre Simona Halep, fostul lider mondial urmând a reprezenta România la Billie Jean King Cup.
Tecău a vorbit și despre adversarele pe care jucătoarele de tenis românce le vor înfrunta, atrăgând atenția asupra Igăi Swiatek, ocupanta locului 4 WTA, care este într-o formă bună și are avantajul de a juca pe teren propriu.
"E un meci dificil în Polonia. Swiatek are un an foarte bun, joacă acasă. Am o mare experiență în jocurile pe echipe. Acum ne concentrăm pe o pregătire cât mai bună, să mergem cu încredere. Ne dorim victoria, dar înainte de asta trebuie să fim foarte bine pregătiți.
Pot să anunț că mă bucur de participarea Simonei Halep. În această săptămână voi anunța echipa! Eu acum sunt în momentul în care vizionez foarte multe meciuri cu jucătoarele poloneze. O să merg la Miami să le urmăresc pe fetele noastre și să le fiu aproape", a declarat Horia Tecău pentru Radio România Actualități.
Cine se va impune în meciul din optimi de la Indian Wells?
Citește și:

HORIA TECĂU O VREA ȘI PE SORANA CÎRSTEA ÎNAPOI ÎN ECHIPA ROMÂNIEI DE BILLIE JEAN KING CUP

Noul căpitan nejucător al echipei României de Billie Jean King Cup a anunțat încă din urmă cu o săptămână că unul dintre principalele sale obiective este acela de a reuni cele mai bune jucătoare în echipă, lăsând să se înțeleagă că are de gând să o convingă și pe Sorana Cîrstea să joace împotriva Poloniei.
"Nu știam acum două săptămâni de această provocare. M-am gândit bine și nu credeam că vreau să mă implic atât de repede în tenis. Dar m-am gândit că le cunosc bine pe fete, am jucat alături de ele atâția ani și cred foarte mult în potențialul echipei, așa că am decis să mă implic.
Primul obiectiv este să reunesc echipa, să se bucure de tenis, să joace împreună pentru România la potențialul ei maxim. Sorana a luat o decizie acum câțiva ani, în continuare rămâne setată pe această decizie. Dar las o ușă deschisă acolo.
Sorana este o super jucătoare, are experiență, ar fi de mare folos pentru echipă să joace pentru România, iar fetele să se unească și să facem o treabă bună împreună. Cu siguranță, voi vorbi cu toate fetele în următoarele zile, în următoarele săptămâni. Intenționez să merg să le văd la Miami.
Meciul cu Polonia este pe 14-15 aprilie, vine curând, deci lucrurile trebuie să se întâmple repede! Nu am prea mult timp la dispoziție, îmi intru deja în rol. Iar primul pas este convocarea și deja vorbesc cu fetele să introducă acest meci în programul lor competițional. Și vreau să le urmăresc la Miami, pentru că am nevoie să le cunosc, să știu ce se întâmplă în echipa lor și să știu ce au nevoie", a declarat Horia Tecău.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo