Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Care este adevărata relație dintre Halep și Cîrstea. Cosac visează să le aducă împreună sub tricolor la toamnă

Maria Olteanu

Publicat 03/05/2024 la 19:33 GMT+3

România s-a calificat la turneul final al Billie Jean King Cup, revenind fantastic de la 0-2 la general pentru Ucraina. Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a afirmat că securea războiului dintre Halep și Cîrstea a fost demult îngropată și că Tecău ar putea să le aducă pe cele două împreună sub tricolor, luptând pentru România.

Sorana Cîrstea & Simona Halep

Credit imagine: facebook

România s-a calificat în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup (care se va disputa în perioada 12 - 17 noiembrie, în Spania, la Sevilla), după ce a învins Ucraina cu scorul de 3-2, la Fernandina Beach (Florida).
Pentru acest baraj, Horia Tecău nu a putut conta pe serviicile Simonei Halep, care, abia revenită în circuit, s-a confruntat cu câteva probleme medicale, dar nici pe serviciile Soranei Cîrstea, prima rachetă a României anunțând încă de acum ceva vreme că nu va mai juca pentru națională.
Chiar și așa, în ciuda tuturor celor apărute în spațiul media, potrivit cărora Halep și Cîrstea nu au avut niciodată o relație bună și că nu vom avea ocazia să le vedem evoluând împreună sub tricolor, președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a vorbit despre actuala relație dintre cele două, dar și despre posibilitatea de a le mai vedea în viitor jucând pentru România.
Cosac visează ca Halep și Cîrstea, cele mai bune tenismene pe care România le are la ora actuală, să revină la echipa națională, și cu ele pe teren țara noastră să câștige marele trofeu din Billie Jean King Cup, la toamnă.
"Eu zic că securea e îngropată de multă vreme. Nu mai au nimic de împărțit acum. Dacă a fost ceva între ele, probabil că a fost într-o anumită perioadă. Între ele a existat o rivalitate sportivă, dar n-a existat ură. A fost amplificat mai mult de presă. Fiind un sport individual, fiecare avea orgoliul ei. Ambele au o personalitate foarte puternică.
Cred că fetele au ajuns la o maturitate și pot gândi pozitiv. Dacă vor fi în plenitudinea forțelor, nu cred că Horia Tecău va trebui să le convingă foarte mult să joace la turneul final.
Cred că vor dori să vină, pentru că sunt ferm convins, așa cum am mai spus-o, cu ambele în echipă România poate câștiga trofeul Billie Jean King Cup. Sau măcar să jucăm finala, așa cum au făcut-o cu mulți ani în urmă Ion Țiriac și Ilie Năstase, în Cupa Davis", a spus George Cosac, citat de Fanatik.

ROMÂNIA ȘI-A AFLAT ADVERSARA LA TURNEUL FINAL AL BILLIE JEAN KING CUP! DUPĂ SUCCESUL NEBUN CU UCRAINA, URMEAZĂ JAPONIA

Echipa României s-a calificat în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup, după ce a învins Ucraina cu scorul de 3-2, la Fernandina Beach (Florida), printr-un punct adus la dublu de perechea Ana Bogdan/Jaqueline Cristian. România a reuşit o revenire spectaculoasă după ce a fost condusă cu 2-0 şi va juca la turneul final de la Sevilla, din noiembrie. La această confruntare echipa României a fost formată din Ana Bogdan, Jaquline Cristian, Anca Todoni şi Mara Gae.
Prima noastră adversară va fi Japonia, care a ajuns la turneul final după ce a învins echipa națională a Kazahstanului cu scorul de 3-1. Niponii au mizat la acea întâlnire pe Nao Hibino (85 WTA), cel mai bine clasată jucătoare a lor în prezent, pe Naomi Osaka (197 WTA) și pe dublul Shuko Aoyama și Ena Shibahara.
Dacă România va reuși să treacă de Japonia, atunci va da în sferturile de finală peste Italia, vicecampioana din 2023. Italia are cinci jucătoare în Top 100 WTA (Paolini, Bronzetti, Cocciaretto, Trevisan și Errani). Canada, deţinătoarea trofeului, va înfrunta în sferturi câştigătoarea meciului din optimi Germania – Marea Britanie. Cehia, care va juca direct în sferturi, va întâlni câştigătoarea confruntării dintre Spania şi Polonia.
Turneul final al Billie Jean King Cup se va disputa sub formă de tablou eliminatoriu, la Sevilla, între 12 şi 20 noiembrie. Suprafața de joc aleasă este hard indoor. În optimile de finală se vor disputa patru meciuri, de marți, 12 noiembrie, până joi, 14 noiembrie, urmate de sferturile de finală în perioada 15-17 noiembrie, de semifinalele din 18-19 noiembrie și de finala Cupei Billie Jean King 2024, care se va juca miercuri, pe 20 noiembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo