Bjorn Borg, fostul număr 1 mondial și câștigător a 11 titluri de Grand Slam, a fost căpitanul de lungă durată al echipei Europei în Laver Cup, care a început în 2017 și a avut loc până acum de 4 ori. Borg a antrenat echipa spre victorie în toate cele 4 ocazii și va încerca să obțină 5 titluri consecutive anul acesta, atunci când Laver Cup 2022 se va juca în Arena O2 din Londra, în perioada 23-25 septembrie.
Borg și Team Europe vor avea fără îndoială cea mai puternică anul acesta, deoarece Novak Djokovic, câștigător a 21 de titluri de Grand Slam, este confirmat ca fiind al 4-lea jucător al ediției din acest an. Djokovic se alătură lui Roger Federer, Rafael Nadal și Andy Murray pe foaia de echipă, alcătuind o formație de vis. Murray își va face debutul în Laver Cup în acest an, în timp ce Djokovic revine în tabăra pentru prima dată din 2018. Federer și Nadal au fost absenți și în 2021 și vor reveni din nou pentru mult așteptatul eveniment.
CITEȘTE ȘI:
National Bank Open
De la suspendarea pentru dopaj, la cea mai în formă jucătoare! Metamorfoza lui Haddad Maia
ACUM O ORĂ

Bjorn Borg, euforic după ce Big 4 va juca pentru prima dată în istorie în aceeași echipă

După ce a câștigat deja precedentele patru ediții, echipa Europei este întotdeauna favorită în fața echipei mondiale a lui John McEnroe. Cel mai aproape de Team World a fost în 2019, când europenii au cucerit titlul cu scorul de 13-11. La ediția din 2021, însă, echipa Europei s-a impus cu scorul de 14-1, într-o victorie zdrobitoare. Adăugarea lui Djokovic este un impuls major, iar Borg s-a bucurat să aibă Big-4 împreună.
"Nu cred că mi-aș fi putut imagina să am aceste patru icoane ale sportului împreună într-o echipă. Știu că și ei, ca și mine, apreciază importanța acestui moment și vor fi cu adevărat pregătiți pentru el. În fiecare an, obiectivul nostru este să câștigăm. Cu Rafa, Roger, Andy și Novak în echipă, îmi plac șansele noastre", a declarat Borg, conform site-ului oficial al Laver Cup.
Având în vedere că la acest eveniment jucătorii vor concura atât la simplu, cât și la dublu, Big-4 ca partener de dublu va fi o priveliște deosebită pentru pasionații de tenis care vor aștepta cu nerăbdare competiția. Pentru echipa Europei, încă doi jucători urmează să fie confirmați, în timp ce pentru echipa mondială, până în prezent au fost confirmați Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz și Diego Schwartzman, urmând ca alte trei locuri să fie ocupate pentru ediția din acest an a Laver Cup.
National Bank Open
Simona Halep, moment "neortodox" la Toronto: "Poate nu arată bine, dar mă ajută"
ACUM 2 ORE
National Bank Open
Experții nu au dubii! Cine cred că va câștiga finala de la Toronto dintre Halep și Haddad Maia
ACUM 3 ORE