Andy Murray (121 ATP) este în turul trei al turneului de la Indian Wells. Scoțianul în vârstă de 34 de ani a obținut calificarea după ce l-a învins în turul 2 pe tânărul de 18 ani, Carlos Alcaraz (38 ATP), marea speranță a tenisului spaniol, scor 5-7, 6-3, 6-2, într-o partidă care a durat puțin peste trei ore.
În setul al doilea, la scorul de 1-1 pe propriu serviciu, Andy Murray a închis game-ul cu un as obținut dintr-un serviciu pe sub mână. În urma acestei execuții, scoțianul a câștigat game-ul în care a fost nevoit să salveze două mingi de break, ducând scorul la 2-1 în favoarea sa. Cu toate acestea, execuția fostului număr 1 mondial nu a fost apreciată de toți spectatorii prezenți la Indian Wells, acesta fiind huiduit în timp ce se îndrepta către banca sa.

Indian Wells : Turul 2 - Rezumatul victoriei spectaculoase a lui Andy Murray cu puștiul Alcaraz

Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
ACUM 19 ORE

Andy Murray vrea să repete serviciul din mână

În ciuda reacției negative din partea anumitor spectatori, Andy Murray își apără decizia de a apela la această execuție, care este considerată de foarte mulți fani ai tenisului o lipsă de respect la adresa adversarului. Printre jucătorii din circuitul ATP care apelează la acest serviciu se numără Nick Kyrgios sau Alexander Bublik, doi jucători controversați din circuit.
"Dacă te uiți unde stătea la retur la începutul meciului, vezi că și-a schimbat poziția spre finalul primului set. A început să returneze din spatele terenului, așa că era greu să obții puncte ușoare cu ajutorul serviciului. M-am gândit că dacă va sta așa departe de linia de fund, de ce să nu încerc și să îl aduc puțin mai în față? Terenurile sunt foarte lente aici.
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235076.png
Nu mă așteptam să reușesc un as. El era foarte departe, nu a avut reacție. E clar că nu s-a așteptat. În mod normal, când anumiți jucători stau așa departe la retur, e o tactică inteligentă. Este pentru prima oară când am făcut asta într-un meci și am reușit un as. Am avut trei ași tot meciul, iar unul dintre ei a fost din serviciul pe sub mână. Așa că poate voi încerca din nou pe viitor, dacă jucătorii stau așa de departe de linia de fund", a spus Andy Murray la finalul partidei.
ESTE SERVICIUL PE SUB MÂNĂ O LIPSĂ DE RESPECT FAȚĂ DE ADVERSAR?
În turul următor, Andy Murray îl va întâlni pe Alexander Zverev (4 ATP). Partida de la Indian Wells urmează să fie a patra întâlnire dintre cei doi, primele trei fiind adjudecate de jucătorul scoțian. Pentru a ajunge în turul al treilea, Alexander Zverev l-a învins pe Jenson Brooksby, scor 6-4, 3-6, 6-1.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
ACUM 20 ORE
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
IERI LA 14:30