Fără înfrângere în primele 16 meciuri din 2022, Nadal a cucerit deja 3 turnee şi ţinteşte acum al 37-lea turneu Masters din carieră (ar egala recordul absolut al lui Djokovic). Pentru a câştiga la Indian Wells 2022, va avea nevoie de cel mai bun joc al său, dar Rafa a arătat cu Sebastian Korda, în turul secund, că poate să câştige şi când nu se simte la 100% pe teren.
Ibericul a revenit de la 2-5 în decisiv, contra tânărului american, acesta din urmă având doar cuvinte de laudă la adresa marelui campion spaniol. Reacţia lui Korda pentru siteul oficial al competiţiei spune totul despre faptul că Nadal a încetat să mai fie de mult un simplu jucător de tenis, devenind o adevărată legendă.
"Nadal face ce face cel mai bine, luptă până la ultima picătură de energie. Va fi mereu idolul meu în tenis, va rămâne tot timpul unul dintre motivele pentru care am luat racheta în mână şi am vrut să fiu jucător de tenis", a spus Korda pentru siteul oficial al competiţiei.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
ACUM 7 MINUTE
CITEŞTE ŞI:
AMERICANII, UIMIȚI DE SIMONA HALEP, DUPĂ CE ACEASTA LE-A BĂTUT FAVORITA. CUM A NUMIT-O USA TODAY

Nadal, imposibil de învins în alte trei meciuri, în ultimul an

Faptul că Nadal a "refuzat" să fie învins în turul doi la Indian Wells nu ar trebui să surprindă foarte mult. Nu mai departe de finalul lui ianuarie, Rafa sfida orice pronostic şi întorcea finala de la Australian Open, cu Medvedev, 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5, pentru a deveni cel mai titrat jucător din istorie.
Pe lângă acea dispută, Rafa ne-a mai arătat în ultimul an ce nervi puternici are şi cât de bine poate reacţiona în momentele de tensiune maximă. La Barcelona, înainte de a câştiga titlul, salva minge de meci la Tsitsipas. Apoi, la Roma, Shapovalov a avut partida în mână, în sferturi, dar Rafa a salvat două mingi de meci, pentru a se impune într-un final cu 3-6, 6-4, 7-6(3).
Dacă oamenii cred că am încredere 100% în mine în toate momentele, se înșală. Nu am acea incredibilă încredere încât să spun la 5-2 pentru adversar "o să întorc meciul". Dar, în mintea mea, cred că merită să încerc. Poate că din 100 de astfel de meciuri, pierd 90. Dar, dacă nu încerc, le voi pierde pe toate 100. Poți câștiga 10% din confruntări astfel și asta încerc să fac, chiar dacă sunt conștient că șansele nu sunt de partea mea | Rafa Nadal
Nadal va reveni în această seară în arenă, în direct pe Eurosport şi Eurosport Player, pentru duelul din turul 3 de la Indian Wells, cu Daniel Evans.
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
ACUM 3 ORE
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
ACUM 8 ORE