Daniil Medvedev este, din 24 februarie, noul număr 1 mondial în circuitul masculin. Din nefericire pentru campionul de la US Open 2021, performanța sa a fost umbrită de invazia Rusiei în Ucraina. În mai multe sporturi s-au luat măsuri împotriva sportivilor sau echipelor din Rusia și Belarus. În ceea ce privește sporturile de echipă, cele mai multe ligi europene au decis excluderea echipelor din competițiile europene. În tenis, sportivii celor două țări pot participa în continuare la competiții, dar fără să aibă în dreptul numelui afișată țara sau steagul.
Întrebat la Indian Wells dacă se teme ca nu cumva și tenisul să urmeze exemplul altor sporturi, Daniil Medvedev a spus:
"Este mereu greu să vorbesc pe acest subiect deoarece eu vreau să joc tenis, să joc în diferite țări. Vreau să promovez sportul pe care îl practic, vreau să promovez ce fac și în țara mea, cu siguranță, dar situația din acest moment este cea care este și este singurul mod prin care mai pot juca.
BNP Paribas Open
Clasamentul ATP are, de azi, un nou lider: Novak Djokovic. Schimbări importante la vârf
21/03/2022 LA 10:13
Nu se știe niciodată. Unele sporturi au luat această decizie, în special sporturile de echipă. Tenisul este, cel mai probabil, cel mai individual sport din lume. Toată lumea trăiește în diferite locuri. Există mereu această posibilitate, dar sper să nu fie cazul", a spus Daniil Medvedev.
Citește și:

Daniil Medvedev este principalul favorit la Indian Wells

Daniil Medvedev este principalul favorit la Indian Wells. Acesta nu va juca în primul tur și va evolua direct în turul al doilea, acolo unde îl va întâlni pe câștigătorul partidei dintre Tomas Machac (158 ATP) și Alexei Popyrin (89 ATP). Pentru Medvedev, turneul din California va fi primul pe care îl va disputa din postura de lider mondial.
În 2022, Medvedev are trei înfrângeri, două dintre ele venind în fața lui Rafael Nadal. Acesta a pierdut în fața jucătorului spaniol în finala Australian Open, după ce a condus cu 2-0 la seturi, dar și în semifinalele turneului de la Acapulco.
Daniil Medvedev are în palmares patru titluri Masters (Cincinnati 2019, Shanghai 2019, Paris 2020, Toronto 2021).
Turneul de la Indian Wells, primul turneu ATP Masters 1000 al anului, va fi transmis în România de Eurosport 2 și Eurosport Player.
BNP Paribas Open
Nadal, învins de accidentare, în finala Indian Wells: "Dureri și probleme de respirație. Am amețit"
21/03/2022 LA 09:14
BNP Paribas Open
Incredibil: toată echipa lui Taylor Fritz a încercat să îl convingă pe american să nu joace cu Nadal
21/03/2022 LA 07:36