Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dominic Thiem nu va juca la Indian Wells și Miami! Când va reveni pe teren fostul campion de la US Open

Alex Masgras

Actualizat 07/03/2022 la 14:50 GMT+2

Dominic Thiem, campionul de la US Open din 2020, va rata primele două turnee Masters ale sezonului. Austriacul nu a mai jucat din luna iunie 2021, atunci când s-a accidentat la încheietură, la Marbella Open. El nu va călători în Statele Unite ale Americii și își pregătește revenirea pe teren odată cu startul sezonului de zgură, care va debuta pe 11 aprilie, la Monte Carlo.

Dominic Thiem

Credit imagine: Imago

Dominic Thiem și-a anunțat retragerea de pe tablourile primelor două turnee ATP Masters 1000 ale anului: Indian Wells și Miami. Austriacul de 28 de ani a anunțat că nu va merge în Statele Unite ale Americii, preferând să se pregătească pentru sezonul de zgură, care va debuta pe 11 aprilie, la Monte Carlo. Ultima oară, el a jucat în iunie 2021, la Marbella Open, acolo unde a suferit o accidentare la încheietură.
Dominic Thiem trebuia să își facă revenirea pe terenul de tenis la Cordoba Open, la începutul lunii februarie. Din nefericire, fostul număr 3 mondial a trebuit să se retragă de pe tabloul turneului, din cauza unor dureri la un deget al mâinii drepte.
Campionul de la US Open din 2020 a anunțat că problemele cu încheietura au dispărut, dar preferă să se concentreze pe sezonul de zgură:
"Am avut câteva săptămâni cu antrenamente bune. Încheietura este foarte bine, mâna se simte din ce în ce mai bine și ea, dar am decis să mă retrag de la Indian Wells și Miami pentru a mă pregăti pentru sezonul de zgură. Este suprafața pe care mă simt cel mai bine și este locul potrivit pentru a reveni acolo.
Mi-ar fi plăcut foarte mult să joc în State. Îmi pare foarte rău pentru fani. Ultima oară când am jucat la Indian Wells am câștigat turneul (n.r. în 2019). Iubesc să joc în State și abia aștept să revin cât mai curând", a spus Dominic Thiem, într-un story pe contul său de Instagram.
Citește și:

Novak Djokovic va rata turneele de la Indian Wells și Miami

Pe lângă Dominic Thiem, Novak Djokovic este un alt nume important care va rata primele două turnee ATP Masters 1000 ale anului. Fostul număr 1 mondial a anunțat încă din timpul turneului de la Dubai că sunt șanse mici să participe, deoarece nu poate intra în Statele Unite, el nefiind vaccinat împotriva Covid-19.
Roger Federer, Ashleigh Barty, Kei Nishikori sau Anastasia Pavlyuchenkova sunt alți jucători care vor rata cele două turnee din California și Florida.
Campion la Australian Open în proba de dublu, australianul Nick Kyrgios a primit un wild card din partea organizatorilor de la Indian Wells, el urmând să participe și la Miami Open.
Turneul ATP Masters 1000 de la Indian Wells se va desfășura în perioada 10-20 martie și va fi transmis de Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo