Nadal își continuă seria perfectă din 2022, ajungând la 18 victorii din 18 meciuri odată cu succesul cu Reilly Opelka, din optimile Indian Wells.
Triplu învingător la Indian Wells (2007, 2009, 2013), Rafa țintește al 4-lea turneu al anului și al 37-lea Masters din carieră, ceea ce ar însemna egalarea recordului all-time al lui Djokovic. Până acolo, însă, are o misiune teribil de grea în fața imprevizibilului Nick Kyrgios.
"Nick joacă grozav. E unul dintre cei mai duri adversari din circuit, toți știu cât e de bun când e concentrat și motivat. Va fi un test foarte greu pentru mine, dar și o provocare pe măsură. Sunt foarte fericit că sunt în sferturile de finală", a spus Nadal, după duelul cu Opelka, potrivit atptour.com.
Roland Garros
Novak Djokovic, dărâmat de ceea ce a trăit în Australia! "95% nu și-ar fi revenit niciodată"
ACUM 2 ORE
5-3 este scorul întâlnirilor Nadal - Kyrgios, de-a lungul timpului, australianul fiind mereu motivat la maximum când s-a aflat față în față cu Rafa, asta și din cauza schimburilor de replici destul de acide avute în trecut (majoritatea generate de rebelul Nick). Trebuie spus că două dintre meciurile directe dintre cei doi au avut loc pe zgură, unde Kyrgios nu a avut vreo șansă. Ca atare, pe hard, Nick conduce cu 3-2, pentru că un alt succes al "Matadorului" a venit pe iarbă, chiar la Wimbledon.

Nadal: "Cu Opelka am jucat cel mai bun meci al meu la Indian Wells 2022"

În privința partidei cu Opelka, chiar dacă din afară s-a văzut ca și cum Nadal nu ar fi fost la 100%, spaniolul e mulțumit.
Americanul măsoară 211 cm, fiind cel mai înalt tenisman din circuit, astfel că e aproape imposibil să îi contracarezi serviciul și, ulterior, forehandul.
"Cred că am jucat bine. A fost dificil, pentru că a fost destul de greu să îmi găsesc echilibrul în joc. Reilyy m-a împins în spatele liniei de fund și e greu să îți găsești o cadență astfel, nu ai multe oportunități să închizi punctele de acolo. E foarte greu să evoluezi împotriva lui, e dificil să îi controlezi armele: serviciul și forehandul. Sunt de părere, totuși, că am făcut față, estimez că am făcut cel mai bun meci al meu din acest turneu, până acum. Am fost capabil să gestionez bine tie-breakurile, acest succes înseamnă mult pentru mine", a mai spus Rafa.

Perfectul Nadal! Rafa, 18-0 în 2022, după ce a trecut de Opelka, la Indian Wells. VIDEO rezumat

Nadal - Kyrgios se joacă în această noapte, nu înainte de ora 0:00, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | Încep optimile de finală! Cele mai importante dueluri ale zilei
ACUM 3 ORE
Roland Garros
Rafa Nadal, nemulțumit de organizatorii de la Roland Garros! Ce reproș are super-campionul spaniol
IERI LA 09:29