Matteo Berrettini a atins cea mai bună performanță a carierei la Indian Wells, obținând astăzi biletele pentru optimile de finală. Italianul l-a avut adversar în turul 3 pe Lloyd Harris, iar meciul nu a fost deloc ușor pentru favoritul 6 al competiției.
În primul set s-a mers cap la cap până la scorul de 4-4, moment în care experiența mai mare a lui Berrettini și-a spus cuvântul. Acesta convertit prima minge de break pe care a avut-o și apoi a închis setul cu un game foarte bun la serviciu.
Citește și:
Australian Open
Toni Nadal, surprins de faptul că Rafa a ajuns până în semifinalele Australian Open
27/01/2022 LA 16:26

Matteo Berrettini, în optimi la Indian Wells

Harris a început mult mai bine manșa secundă și a condus cu 4-1 și 5-2, părându-se că se va intra în decisiv. Berrettini nu a fost însă de acord și a bifat o serie de 5 game-uri consecutive, impunându-se în final cu 6-4, 7-5, după o oră și 34 de minute de joc.
În turul următor, Matteo Berrettini va juca împotriva sârbului Miomir Kecmanovic, care a trecut în două seturi de Botic Van De Zandschulp, scor 7-6 (3), 7-5. Berrettini și Kecmanovic nu s-au mai întâlnit niciodată în carieră, astfel că pentru fiecare va fi o provocare duelul care va de unul dintre sfertfinaliștii turneului din California.
Pentru Berrettini este pentru a 2-a oară în acest an când leagă minim 3 victorii consecutive în circuit. Prima dată s-a întâmplat la Australian Open, acolo unde a ajuns până în semifinale, fiind eliminat de Rafa Nadal.
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
23/01/2022 LA 10:42
Australian Open
Berrettini, despre ce i se întâmplă lui Djokovic în Australia: "Înțeleg de ce reacționează așa"
06/01/2022 LA 14:23