La aproape 35 de ani, Andy Murray încearcă să revină la cel mai înalt nivel. După operația la șold, scoțianul, care chiar se hotărâse la început să se retragă, s-a chinuit să-și recapete forma de altădată. Fostul număr unu mondial a revenit pentru moment în Top 100, pentru prima dată după mai 2018. Dar Andy țintește mult mai sus, astfel că l-a căutat din nou pe Ivan Lendl să îl ajute. Pentru a treia oară în carieră!
În urmă cu 10 ani, Lendl era ieșit din lumea tenisului, dar Murray i-a propus să fie antrenorul lui, spre surprinderea tuturor. Un an și jumătate mai târziu, britanicul câștiga titlul olimpic și primele două turnee de Grand Slam, la US Open în 2012 și la Wimbledon în 2013. În timpul celei de-a doua colaborări a obținut încă un titlu la Wimbledon, a doua medalie de aur la Jocurile Olimpice și a ajuns numărul unu mondial. Ce va urma în acest episod cu numărul 3 al colaborării?
BNP Paribas Open
Clasamentul ATP are, de azi, un nou lider: Novak Djokovic. Schimbări importante la vârf
21/03/2022 LA 10:13
"O să funcționeze? Depinde de obiectivele pe care Murray și le-a stabilit", a declarat expertul Eurosport, Justine Hénin, care a adăugat că "admir să văd că Andy continuă să caute soluții". Indiferent dacă ambiția lui este să revină în Top 50, Top 10 sau să câștige din nou un mare titlu, nu contează. Un lucru este cert, Murray pare convins că nicio altă persoană nu-l poate ajuta la fel de mult ca Ivan Lendl, după cum remarcă Eurosport Franța.
Alex Corretja a fost antrenorul dublului campion olimpic timp de aproape trei ani, între 2008 și 2011, înainte de a-și începe luna de miere cu Lendl. Pentru consultantul Eurosport, legătura și încrederea care îi unește pe cei doi bărbați este ceva unic. Murray este convins că Lendl este singurul care îi poate aduce ceva.

"Andy Murray are atât de mult respect pentru Ivan Lendl"

"Când ai avut atât de mult succes cu un antrenor și te trezești într-o perioadă dificilă, în adâncul inimii îți spui: 'O să-l sun pe tipul ăsta pentru că mă cunoaște'. De aceea Andy se simte bine cu Lendl. Are acel nivel de încredere în Lendl. El este gata să-și spună: 'Voi face orice îmi spui. ' Este rar și este foarte important în relația dintre un antrenor și un jucător. Pentru mine, respectul este totul, iar Andy are atât de mult respect pentru Lendl. ", a susținut Corretja.
https://i.eurosport.com/2022/03/04/3331213.jpg
De-a lungul timpului, Ivan Lendl a mai antrenat un singur jucător, pe Alexander Zverev.
"Înțeleg că la o anumită vârstă vrei să găsești oameni cu care să fii mai bun. Este plăcerea aventurii umane și este foarte important. Înconjoară-te de oamenii potriviți la momentul potrivit. Această noțiune de plăcere este esențială. Mai ales la sfârșitul carierei. Și nu este doar plăcerea jocului. Trebuie să-ți imaginezi toate călătoriile, toate momentele petrecute împreună. Trebuie făcută într-o anumită atmosferă. Dacă Andy vine înapoi la Lendl și dacă Lendl se întoarce la el, este pentru că există ceva foarte pozitiv între cei doi. ", a mai declarat Justine Henin.
Din traiectoria celor doi campioni nu lipsesc punctele comune. La fel ca antrenorul său, Andy Murray a pierdut primele patru finale de Grand Slam, înainte de a obține primul titlu. Colaborarea dintre cei doi va începe oficial la Miami, al doilea Masters 1000 al sezonului, imediat după Indian Wells, care debutează joi seara la masculin. Turneul ATP este transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Anunțând noua sa colaborare cu Lendl, Andy Murray nu a ascuns faptul că obiectivul lor comun major a rămas Wimbledon 2022.
BNP Paribas Open
Nadal, învins de accidentare, în finala Indian Wells: "Dureri și probleme de respirație. Am amețit"
21/03/2022 LA 09:14
BNP Paribas Open
Incredibil: toată echipa lui Taylor Fritz a încercat să îl convingă pe american să nu joace cu Nadal
21/03/2022 LA 07:36