Alexander Zverev a făcut unul dintre cele mai nesportive gesturi din istoria tenisului, la Acapulco. După meciul de dublu, nemulțumit de o decizie a arbitrului din timpul super-tie-breakului, neamțul și-a pierdut mințile, lovind cu furie în repetate rânduri scaunul arbitrului cu racheta.
Germanul a fost dat afară din turneu (inclusiv din proba de simplu), dar ATP a dictat ulterior sancțiuni foarte blânde. Deși specialiștii se așteptau la o suspendare record, neamțul a scăpat cu o perioadă de probațiune de un an, care, în caz că va fi recidivist, va activa o suspendare de 8 săptămâni.
CITEȘTE ȘI:
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35
NADAL SAU MEDVEDEV? PE CINE VEDE CHRIS EVERT FAVORIT LA INDIAN WELLS

Nadal, despre sancțiunea primită de Zverev

"Eu aș fi ajuns la închisoare dacă făceam așa", a "tunat" Serena Williams, în timp ce Rafa Nadal, cel mai titrat jucător din istorie, a fost întrebat și el despre pedeapsa lui Zverev, înainte de startul Indian Wells. Rafa a explicat că e bun prieten cu numărul 3 mondial și că apreciază că și-a cerut scuze imediat, dar consideră că ATP ar trebui să vină cu măsuri mult mai aspre în astfel de cazuri.
"E dificil să vorbesc în situația în care mă află, pentru că am o relație bună cu Sascha. Îmi place de el, mă antrenez cu el destul de des. Îi doresc tot binele, știe că a greșit și a recunoscut asta foarte repede, a ieșit în față. Acest lucru mi se pare pozitiv, că a fost capabil să își recunoască imediat greșeala și să își ceară scuze. Pe de altă parte, dacă nu ești în stare să te controlezi, nu e bine. Probabil că ar trebui să fie o formă de penalizare mai puternică, pentru că am senzația că mulți dintre jucători se simt prea puternici, cred că pot face ce vor. Nu suntem doar jucători, suntem exemple pentru mulți, astfel că trebuie să fim modele pentru copiii care se uită la noi", a spus Nadal la o conferință de presă, înainte de a debuta la Indian Wells.
Neînvins în 2022, când a câștigat 3 titluri, inclusiv Australian Open, Rafa Nadal va juca, în direct la Eurosport, sâmbătă seară. Cap de serie 4, "Matadorul" e direct calificat în turul secund, acolo unde are o partidă extrem de grea, urmând a-l întâlni pe talentatul Sebastia Korda. Americanul de 21 de ani a trecut în primul tur de Thanasi Kokkinakis, scor 6-3, 6-4.
Nadal și Korda s-au întâlnit o singură dată, la Roland Garros 2020, când americanul avea un nivel mult mai slab decât în prezent. Pe suprafața sa preferată, Rafa l-a pulverizat pe puști, scor 6-1, 6-1, 6-2.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
19/05/2022 LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44