Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nadal, întrebat despre momentul în care Zverev și-a pierdut mințile. Verdictul lui Rafa

Cristian Mihală

Actualizat 11/03/2022 la 09:30 GMT+2

Rafa Nadal este de părere că sancțiunea primită de Alexander Zverev, după ieșirea de la Acapulco, a fost prea blândă. Deși este bun prieten cu germanul și i-a fost greu să îl critice pentru ce a făcut în Mexic, "Matadorul" consideră că e nevoie de măsuri mai dure în astfel de cazuri.

Rafael Nadal of Spain and Alexander Zverev of Germany embrace at the net after their singles match during Day Two of the Nitto ATP World Tour Finals at The O2 Arena on November 11, 2019

Credit imagine: Getty Images

Alexander Zverev a făcut unul dintre cele mai nesportive gesturi din istoria tenisului, la Acapulco. După meciul de dublu, nemulțumit de o decizie a arbitrului din timpul super-tie-breakului, neamțul și-a pierdut mințile, lovind cu furie în repetate rânduri scaunul arbitrului cu racheta.
Germanul a fost dat afară din turneu (inclusiv din proba de simplu), dar ATP a dictat ulterior sancțiuni foarte blânde. Deși specialiștii se așteptau la o suspendare record, neamțul a scăpat cu o perioadă de probațiune de un an, care, în caz că va fi recidivist, va activa o suspendare de 8 săptămâni.
CITEȘTE ȘI:

Nadal, despre sancțiunea primită de Zverev

"Eu aș fi ajuns la închisoare dacă făceam așa", a "tunat" Serena Williams, în timp ce Rafa Nadal, cel mai titrat jucător din istorie, a fost întrebat și el despre pedeapsa lui Zverev, înainte de startul Indian Wells. Rafa a explicat că e bun prieten cu numărul 3 mondial și că apreciază că și-a cerut scuze imediat, dar consideră că ATP ar trebui să vină cu măsuri mult mai aspre în astfel de cazuri.
"E dificil să vorbesc în situația în care mă află, pentru că am o relație bună cu Sascha. Îmi place de el, mă antrenez cu el destul de des. Îi doresc tot binele, știe că a greșit și a recunoscut asta foarte repede, a ieșit în față. Acest lucru mi se pare pozitiv, că a fost capabil să își recunoască imediat greșeala și să își ceară scuze. Pe de altă parte, dacă nu ești în stare să te controlezi, nu e bine. Probabil că ar trebui să fie o formă de penalizare mai puternică, pentru că am senzația că mulți dintre jucători se simt prea puternici, cred că pot face ce vor. Nu suntem doar jucători, suntem exemple pentru mulți, astfel că trebuie să fim modele pentru copiii care se uită la noi", a spus Nadal la o conferință de presă, înainte de a debuta la Indian Wells.
Neînvins în 2022, când a câștigat 3 titluri, inclusiv Australian Open, Rafa Nadal va juca, în direct la Eurosport, sâmbătă seară. Cap de serie 4, "Matadorul" e direct calificat în turul secund, acolo unde are o partidă extrem de grea, urmând a-l întâlni pe talentatul Sebastia Korda. Americanul de 21 de ani a trecut în primul tur de Thanasi Kokkinakis, scor 6-3, 6-4.
Nadal și Korda s-au întâlnit o singură dată, la Roland Garros 2020, când americanul avea un nivel mult mai slab decât în prezent. Pe suprafața sa preferată, Rafa l-a pulverizat pe puști, scor 6-1, 6-1, 6-2.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo