Novak Djokovic nu va evolua la Indian Wells și Miami Open în acest an. Fostul număr 1 mondial se afla pe tabloul primului turneu ATP Masters 1000 al anului, dar a anunțat că nu va participa la cele două turnee, din cauza faptului că nu poate intra în Statele Unite ale Americii.
Locul lui Djokovic pe tabloul principal va fi luat de către Grigor Dimitrov, în timp ce locul bulgarului va fi luat de către portughezul Joao Sousa, din postura de Lucky Loser.
BNP Paribas Open
Clasamentul ATP are, de azi, un nou lider: Novak Djokovic. Schimbări importante la vârf
21/03/2022 LA 10:13
Fostul număr 1 mondial a fost criticat pentru că a așteptat până după tragerea la sorți să anunțe că nu va participa la turneul din California. Jurnalistul NY Times, Ben Rothenberg, unul dintre cei mai vocali contestatari ai sârbului, a scris pe Twitter: "Această întârziere a reaprins pentru 24 de ore acest nonsens".
Citește și:

Joao Sousa nu ar mai fi jucat în calificări, dacă Djokovic nu se afla pe tabloul principal

Portughezul Joao Sousa, cel care a ajuns în cele din urmă pe tabloul principal, din postura de Lucky Loser, nu ar mai fi trebuit să joace cele trei partide din calificări, în cazul în care Novak Djokovic nu s-ar fi aflat pe tabloul principal.
Chris Goldsmith de la "The Tennis Talker" a fost mult mai dur cu fostul număr 1 mondial. La postarea în care Djokovic anunța că nu va participa la cele două turnee din SUA, Goldsmith l-a întrebat pe sârb dacă nu crede de cuviință că ar trebui să își ceară scuze rezervei din calificările de la Indian Wells, care nu a putut juca, din cauza faptului că Djokovic.
Cu toate acestea, Djokovic a menționat în anunțul său că a fost introdus automat pe tabloul celor două turnee, în ciuda faptului că el știa că va fi foarte greu să fie prezent în SUA.
Turneul de la Indian Wells, primul turneu ATP Masters 1000 al anului, va fi transmis în România de Eurosport 2 și Eurosport Player.
BNP Paribas Open
Nadal, învins de accidentare, în finala Indian Wells: "Dureri și probleme de respirație. Am amețit"
21/03/2022 LA 09:14
BNP Paribas Open
Incredibil: toată echipa lui Taylor Fritz a încercat să îl convingă pe american să nu joace cu Nadal
21/03/2022 LA 07:36