Deși la turneul californian nu a mai arătat forma de la Australian Open, Rafa Nadal a ajuns în faza semifinalelor. Duelul cu Kyrgios se anunța unul de foc, în contextul în care jucătorul de la Antipozi arătase o formă fantastică. În plus, mereu pe hard îi pusese probleme mari "Matadorului", conducându-l cu 3-2 la întâlnirile directe (5-4 pentru Rafa, cu două succese pe zgură și unul pe iarbă, la Wimbledon).
Dar Nadal a arătat încă o dată de ce este cel mai titrat jucător din toate timpurile, fructificând fiecare oportunitate creată și mergând în penultimul act, la capătul unei bătălii epice, scor 7-6, 5-7, 6-4.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Simona Halep a dezvăluit ce a făcut-o să apeleze la Mouratoglou: "Pentru asta l-am admirat mereu"
ACUM 16 MINUTE
SIMONA HALEP - IGA SWIATEK - ORA DE START A SEMIFINALEI DE LA INDIAN WELLS

Kyrgios, gest oribil la finalul partidei cu Nadal

Kyrgios a fost extrem de frustrat, arma sa principală, serviciul, trădându-l. A pus doar 55% din mingile cu primul serviciu în teren, un procentaj care nu are cum să îi aducă o victorie în fața marelui Nadal, un jucător excelent la retur. La final, australianul a fost extrem de frustrat, astfel că, după ce a dat mâna cu adversarul, a aruncat cu furie racheta. Aceasta a ricoșat nefericit și a fost la un pas să îl lovească pe un copil de mingi.
Imaginile nu s-au văzut la TV, dar au fost surprinse din tribune, apoi postate pe Twitter.
Întrebat la final pe marginea ieșirii sale care a amintit de Alexander Zverev, Kyrgios a minimizat grosolănia gestului său, în spatele faptului că acel copil s-a ferit și nu a fost atins.
"A fost un ricoșeu foarte nefericit, ce vreți să spun? Sunt om! Asta mă întrebi tu după o bătălie ca asta, de 3 ore, cu Nadal? De asta ai venit aici (n.r. în conferință)? Nu l-am lovit, a fost un accident", a spus Kyrgios, care probabil va fi amendat de ATP pentru gestul său.
În semifinale, Nadal va da piept cu viitorul mare campion al tenisului mondial, compatriotul său, Carlos Alcaraz.
Roland Garros
Tot ce trebuie să știi despre Roland Garros 2022. Când își află Simona Halep adversarele de la Paris
ACUM O ORĂ
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 21 ORE