Rafael Nadal tocmai a devenit primul jucător din istoria ATP care a obținut 400 de victorii în turneele Masters Series de 1.000 de puncte, după ce l-a învins luni noapte, pe Daniel Evans, cu scorul de 7-5, 6-3, în turul 3 la Indian Wells.
După acest meci, la conferința de presă, campionul en-titre de la Australian Open a fost întrebat și despre cazul Naomi Osaka, care s-a confruntat cu probleme de anxietate mentală și a avut un nou episod în California. Japoneza a fost eliminată din turul secund la Indian Wells, după ce a fost învinsă sâmbătă de Veronika Kudermetova (21 WTA), cu 6-0, 6-4. Osaka a izbucnit în lacrimi în primul set al partidei, când o persoană din public a insultat-o.
BNP Paribas Open
Clasamentul ATP are, de azi, un nou lider: Novak Djokovic. Schimbări importante la vârf
21/03/2022 LA 10:13

Rafael Nadal: "Trebuie să fim pregătiți pentru asta"

"Răspunsul uşor pentru mine ar fi să spun: 'Mă simt prost în legătură cu ce s-a întâmplat, pentru că aşa ceva nu trebuia să se întâmple niciodată' Dar, în lumea reală se întâmplă. Chiar îmi pare rău pentru ea.... ", a declarat Rafael Nadal.
"Matadorul" a spus apoi că jucătorii de tenis suntem oameni foarte norocoși, având în vedere că au șansa de a se bucura de experiențe uimitoare, dar în același timp trebuie să fie pregătiți și pentru astfel de momente: "Chiar dacă este groaznic să auzim... trebuie să fim pregătiți pentru asta, nu? Trebuie să rezistăm acestor probleme care se pot întâmpla atunci când ești expus oamenilor. Nimic nu este perfect în această viață, nu? Trebuie să fim pregătiţi să facem faţă adversităţii."

Rafa Nadal se simte îngrozit pentru ce a pățit Naomi Osaka: "În lumea reală se întâmplă"

Rafael Nadal a mai declarat: "Eu înţeleg că Naomi a suferit mult din cauza problemelor de sănătate mentală. Tot ce îi doresc, este să se refacă după acest moment, îi doresc tot ce este mai bun. "
Jucătorul spaniol va juca miercuri seara contra lui Reilly Opelka pentru calificarea în sferturile de finală la Indian Wells. Turneul ATP se vede LIVE pe Eurosport și Eurosport Player.
BNP Paribas Open
Nadal, învins de accidentare, în finala Indian Wells: "Dureri și probleme de respirație. Am amețit"
21/03/2022 LA 09:14
BNP Paribas Open
Incredibil: toată echipa lui Taylor Fritz a încercat să îl convingă pe american să nu joace cu Nadal
21/03/2022 LA 07:36