Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz și-a apărat titlul la Indian Wells, după ce l-a învins pe Medvedev în finală! Ibericul, unic în istorie

Nicu Savin

Publicat 18/03/2024 la 01:19 GMT+2

Carlos Alcaraz s-a impus cu 7-6 (5), 6-1 în fața lui Daniil Medvedev și a reușit astfel să cu cucerească marele trofeu de la Indian Wells. Ibericul și-a apărat astfel titlul câștigat anul trecut, tot după o finală cu rusul, și a stabilit un record fantastic.

Finale Indian Wells - Alcaraz - Medvedev

Credit imagine: Eurosport

Carlos Alcaraz a început sub așteptări anul 2024, oprindu-se în sferturi la Australian Open, după care a continuat "să le dea apă la moară criticilor" prin eșecul la Jarry din semifinalele de la Buenos Aires. Ulterior s-a retras din cauza unei accidentări de la Rio de Janeiro și semnele de întrebare legate de forma în care va ajunge la primele Mastersuri ale sezonului era foarte mari.
La Indian Wells, fostul lider mondial a început oscilant, cu o victorie în 3 seturi în fața lui Matteo Arnaldi, dar a terminat în cel mai bun mod posibil, cu trofeul deasupra capului. După ce în semifinale l-a învins pe Jannik Sinner, oprind seria fantastică a italianului, Carlitos a câștigat ultimul act în fața lui Daniil Medvedev, în minim de seturi.
Rusul a început senzațional și s-a distanțat repede la 3-0, dar Alcaraz s-a trezit la timp și a reușit să egaleze. Ulterior s-a mers cu serviciul până în tie-break, unde Alcaraz a preluat conducerea de la început și a menținut-o până la final (7-5). Medvedev a acuzat din plin pierderea la limită a primului set și a cedat complet în cel de-al doilea, în care a luat un singur game.

Carlos Alcaraz, unic în istorie, după triumful de la Indian Wells

Alcaraz s-a impus cu 7-6 (5), 6-1, la capătul a o oră și 44 de minute de joc și și-a apărat astfel titlul câștigat în 2023, tot după o finală cu Medvedev. Turneul de la Indian Wells este primul turneul pe hard la care Alcaraz reușește să cucerească trofeul în ani consecutivi. Ibericul a mai făcut asta la Madrid și Barcelona, în 2022 și 2023, pe zgură. Prin izbânda de azi, Alcaraz a devenit primul jucător din istorie care își apără titluri la turnee Masters pe suprafețe diferite înainte de a împlini 21 de ani.
Alcaraz a devenit abia al 6-lea om din istorie care își apără trofeul în California de când acest turneu a devenit Masters (1990), după Michael Chang, Pete Sampras, Lleyton Hewitt, Roger Federer și Novak Djokovic. Dacă ne raportăm la toată istoria competiției, Roscoe Tanner și Boris Becker au mai obținut succese consecutive, iar Alcaraz este al doilea din întreaga listă, alături de german, care se poate lăuda că a atins această bornă înainte de a împlini 21 de ani.
Odată cu succesul de azi, Alcaraz a ajuns la 5 trofee de Masters câștigate din 6 finale jucate. Singurul eșec în ultimul act al unei competiții din această categorie a fost la Cincinnati 2023, unde a pierdut în fața lui Novak Djokovic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo