Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jannik Sinner, "dublă amenințare" pentru Carlos Alcaraz la Indian Wells! Duel al mizelor între italian și spaniol

Irina Aldea

Publicat 16/03/2024 la 17:20 GMT+2

Jannik Sinner și Carlos Alcaraz vor lupta în această seară pentru calificarea în marea finală de la Indian Wells. Pe lângă miza clasică de calificare în ultimul act, italianul și spaniolul vor lupta pentru locul 2 în clasamentul ATP. Dacă se impune diseară, Sinner va urca în premieră, începând de luni, pe locul secund, ocupat în prezent de Alcaraz.

Rezumatul partidei dintre Jannik Sinner și Jiri Lehecka în sferturi la Indian Wells 2024

Locul 2 mondial al lui Carlos Alcaraz este amenințat la Indian Wells în confruntarea cu Jannik Sinner. Cei doi tenismeni se vor înfrunta sâmbătă seară în prima semifinală masculină programată la competiția din California. În timp ce Alcaraz are destul de mult de pierdut, Sinner se află într-o poziție excelentă și poate juca fără această grijă.
Spaniolul de pe locul 2 ATP e campion en-titre la Indian Wells și a început turneul cu 8.805 puncte în clasamentul mondial, actualizat ultima dată pe data de 4 martie. Pe de altă parte, adversarul său, Sinner, a intrat pe tablou cu 8.270 de puncte, fiind numărul 3 mondial. În calitate de campion în exercițiu, spaniolul risca să piardă 1.000 de puncte și să termine cu 7.805 puncte dacă nu ar fi intrat deloc pe teren. În același scenariu, Sinner ar fi pierdut 360 de puncte și ar fi coborât la 7.910 puncte în condițiile în care anul trecut a fost eliminat în semifinale.
CITEȘTE ȘI:

Jannik Sinner, "dublă amenințare" pentru Carlos Alcaraz la Indian Wells

De remarcat că ATP a revizuit sistemul de distribuire al punctelor și a decis să acorde semifinaliștilor 400 de puncte și finaliștilor 650 de puncte (600 anterior) la turneele Masters 1000 din 2024. Prin urmare, Alcaraz și Sinner și-au asigurat deja 360, respectiv 40 de puncte suplimentare prin accederea în semifinale la "Tennis Paradise".
Prin urmare, dacă Alcaraz va ceda în această seară în fața lui Jannik Sinner, el va coborî în clasament, având 8.205 puncte, iar Sinner va câștiga 290 de puncte pentru a ajunge la (cel puțin) 8.560 de puncte, ceea ce înseamnă că va urca în premieră pe locul 2 ATP. Sinner pare mai bine pregătit pentru confruntarea din această seară, având în vedere faptul că are 16 victorii și nicio înfrângere în acest an. Mai mult, el deține un avantaj față de spaniol, cu un bilanț de 4-3 la "directe".
Pentru a ajunge în semifinale, Carlos Alcaraz a trecut de Arnaldi, Auger-Aliassime, Marozsan și Zverev, cedând un singur set pe parcurs, în prima lui confruntare de la Indian Wells. De partea cealaltă, Jannik Sinner a avut un parcurs fără greșeală în California, trecând de Kokkinakis, Struff, Shelton și Lehecka fără set pierdut. Cine câștigă confruntarea dintre Sinner și Alcaraz se va duela în marea finală cu învingătorul dintre Medvedev și Paul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo