Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jannik Sinner, pe urmele lui Novak Djokovic?! Anunțul italianului la Indian Wells: "Cunosc statisticile!"

Irina Aldea

Publicat 15/03/2024 la 18:55 GMT+2

Jannik Sinner nu a pierdut niciun meci în acest sezon și pare imbatabil. Jurnaliștii l-au întrebat pe italian dacă se gândește să doboare recordul lui Novak Djokovic pentru cel mai bun început de sezon, cu 41 de victorii și nicio înfrângere, stabilit în 2011.

Rezumatul partidei dintre Jannik Sinner și Jiri Lehecka în sferturi la Indian Wells 2024

Cu 16 victorii și nicio înfrângere în acest sezon competițional, Jannik Sinner se află în compania lui Novak Djokovic, Rafael Nadal și Roger Federer - toți acești legendari tenismeni au avut un start de an similar (și chiar mai bun). Italianul, care și-a rezervat un loc în semifinale la Indian Wells cu o victorie în fața lui Jiri Lehecka, a ridicat deja două trofee în acest sezon, inclusiv primul său Grand Slam, la Australian Open.
Cu toate acestea, Sinner nu este încă pregătit să își eticheteze startul impecabil de sezon printre cele mai bune din toate timpurile. Sinner a vorbit cu jurnaliștii în California și deși recunoaște că acum știe statisticile, precizează că nu a fost la fel dintotdeauna. Întrebat dacă știe despre seria incredibilă de 41 de victorii a lui Djokovic din 2011, Sinner a oferit un răspuns savuros:
"Nu, aveam 10 ani", a spus Jannik Sinner râzând. "Nu urmăream tenisul, ca să fiu sincer, pentru că schiam mult mai mult, jucam fotbal, așa că nu urmăream tenisul". Cu toate acestea, jucătorul de 22 de ani s-a grăbit să precizeze că nu se compară cu Novak Djokovic și nici nu se gândește neapărat la recordul din 2011 al sârbului.
CITEȘTE ȘI:

Jannik Sinner, pe urmele lui Novak Djokovic?! Anunțul italianului la Indian Wells

"Cunosc statisticile acum, dar nu poți compara seria mea cu cea a celor mai buni. Sunt la un alt nivel", a mai spus italianul. Sinner a spus că nu a acordat prea multă atenție statisticilor și recordurilor, ci s-a concentrat în schimb pe scrierea propriei povești pentru el însuși: "Eu doar îmi scriu povestea pentru mine. Acesta este adevărul, dar când eram mai tânăr, nu mă uitam atât de mult la tenis", a spus Jannik Sinner.
Jannik Sinner a reflectat și asupra prestației sale din sfertul de finală de la Indian Wells, împotriva lui Jiri Lehecka. În cadrul conferinței de presă de după meci, numărul 3 mondial a declarat că este mulțumit de modul în care a gestionat condițiile dificile de vânt: "Da, astăzi a fost cu siguranță o situație diferită. La început a fost vânt, dar m-am descurcat foarte bine. Vreau să spun că este un jucător incredibil, cu un potențial uriaș. A servit foarte bine. Cu siguranță sunt mulțumit de performanță".
Italianul și-a exprimat în continuare bucuria de a fi în semifinala de la Indian Wells pentru al doilea an consecutiv: "Nu a fost atât de mult ritm astăzi, așa căeste un tip de meci puțin diferit, dar cu siguranță sunt foarte bucuros de performanță și mă bucur să fiu din nou aici, în semifinale", a adăugat el. Sinner îl va înfrunta pe Carlos Alcaraz pentru un loc în finala de la Indian Wells.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo