Dayana Yastremska se pregătește de debutul în proba de dublu feminin de la Indian Wells. Înaintea partidei pe care, alături de sora ei, o va disputa împotriva perechii Irina Begu / Monica Niculescu, sportiva din Ucraina a oferit un interviu pentru BBC.
Jucătoarea de tenis în vârstă de 21 de ani a vorbit despre ce simte, în contextul evenimentelor care au avut loc în Ucraina, atunci când se întâlnește la turnee cu sportivi din Rusia. Dayana Yastremska a spus că a observat că aceștia au un comportament normal, demonstrând că înțeleg ce se întâmplă cu adevărat.
"Când am ajuns la Lyon, am înțeles că trebuie să joc bine. Trebuie s-o fac nu doar pentru mine, dar și pentru țara mea, pentru că dacă joci bine, ai mai multe oportunități să vorbești despre povestea ta, despre Ucraina, iar astfel pot să te audă mai mulți oameni.
Wimbledon
Ana Bogdan, victorie rapidă în primul tur la Wimbledon! A pierdut doar 4 game-uri cu Yastremska
28/06/2022 LA 15:11
Încerc să nu pun la un loc personalitatea oamenilor cu viziunea lor politică. Așa că, atunci când mă întâlnesc cu jucători din Rusia, rămân neschimbată față de ei. Ei nu au nicio problemă, mă susțin și mă întreabă cum este familia mea. Cred că ei înțeleg ce se întâmplă cu adevărat, așa că sunt ok cu toată lumea", a declarat Yastremska, potrivit BBC.
În plus, jucătoarea de tenis a comentat și care este relația cu sora ei, alături de care a plecat din Ucraina din cauza războiului, punctând că se simte responsabilă și că încearcă să o facă să nu se mai gândească la situația în care sunt părinții și prietenii lor rămași în țara natală.
"Aș spune că acum suntem mai bune prietene decât înainte. Înainte, nu-mi amintesc să fi petrecut mult timp împreună, dar acum este o responsabilitate destul de mare pentru mine. Încerc din răsputeri. Încerc s-o fac să râdă, ca să se simtă mai relaxată. Pare înaltă și mare, dar înauntru este foarte mică și îi e e dor de părinții ei.
Când am pierdut finala de la Lyon, am găsit-o plângând în cameră și spunându-mi că vrea să meargă acasă, să-și vadă părinții. M-am simțit și eu foarte rău, dar a trebuit să încerc să o liniștesc. Nu sunt sigură că ne vom întoarce în Ucraina. Dacă războiul se va opri, atunci vom merge să ne vedem familia. Dacă nu, vom zbura de la un turneu la altul", a mai spus Yastremska.
Citește și:

DAYANA YASTREMSKA, DESPRE CUM A FOST PRIMITĂ DE ROMÂNI DUPĂ FUGA DIN UCRAINA

Sportiva din Ucraina a povestit, într-o conferință de presă organizată în timpul turneului de la Lyon, despre parcursul său din Ucraina până în Franța. Ea, împreună cu sora ei mai mică, au fost nevoite să fugă în România din calea războiului:
"Miercuri eram la Odesa. Seara a fost normală, dar dimineață ne-am trezit sub bombe. Nu realizam ce se întâmplă. Este tragic. Nu este film și nici joc video. Am fost șocate. Am părăsit apartamentul pentru a ne ascunde într-o parcare subterană în timp ce bombele continuau să explodeze.
Traseul a durat 4 ore pentru a ajunge la Dunăre, la frontiera cu România. Ne era frică de bombe și să nu ne întâlnim cu tancurile rusești. Era o lungă coadă de mașini la frontieră și am luat-o pe jos. Aici ne-am luat rămas bun de la părinți, pentru că mama a rămas și ea în cele din urmă în Ucraina. De cealaltă parte a frontierei ne-au așteptat oameni buni, care ne-au dat să bem și să mâncăm, am fost uimită de modul frumos în care ne-au primit. De abia la București am putut lua avionul spre Lyon'', a declarat Yastremska.
Pentru sportivele din Ucraina urmează, în această noapte, meciul cu perechea formată din Irina Begu și Monica Niculescu, în primul tur la Indian Wells.
Turneul masculin din California este transmis în direct și în exclusivitate în România de Eurosport și Eurosport Player.
Rothesay Classic Birmingham
Semifinalele româncelor Sorana Cîrstea și Simona Halep au fost amânate pentru duminică. La cât joacă
17/06/2022 LA 18:12
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
25/05/2022 LA 11:28