Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek a găsit explicația! De ce i-a luat doar 4 game-uri Elenei Rybakina la Indian Wells

Irina Aldea

Actualizat 18/03/2023 la 11:35 GMT+2

Iga Swiatek, liderul mondial din WTA și principala favorită la Indian Wells, a fost învinsă în mod categoric în semifinalele turneului de 1000 de puncte din California. Poloneza a cedat în fața campioanei din 2022 de la Wimbledon, Elena Rybakina, reușind să-i ia acesteia doar 4 game-uri. După meci, Swiatek a explicat evoluția slabă din penultimul act.

Iga Swiatek la Indian Wells 2023

Credit imagine: Getty Images

Kazaha Elena Rybakina a surclasat-o pe poloneza Iga Swiatek, numărul unu mondial al tenisului feminin, şi o va întâlni pe bielorusa Aryna Sabalenka în finala turneului WTA 1.000 de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 8,8 milioane de dolari.
Elena Rybakina, locul 10 mondial, campioana de anul trecut de la Wimbledon, a impresionat în victoria cu 6-2, 6-2 din meciul cu Iga Swiatek, încheiat după o oră şi 16 minute, după meci poloneza explicând că a acuzat "o durere uşoară la nivelul coastelor".
CITEȘTE ȘI:

Iga Swiatek a explicat eșecul usturător suferit la Indian Wells cu Elena Rybakina

"A fost foarte greu în seara asta. Am dat totul, dar Elena a fost o jucătoare mai bună. Din păcate, simt disconfort și dureri la coaste și a fost o provocare pentru mine să concurez la cel mai înalt nivel al meu. Mă voi consulta cu echipa mea și cu siguranță voi folosi aceste zile următoare pentru a mă recupera. Evident că sunt tristă că am pierdut, dar bilanțul acestui turneu este foarte pozitiv pentru mine.
Presupun că împotriva Elenei trebuie să joc mult mai bine, dar astăzi nu am fost la 100%. Nu sunt obișnuită să joc cu dureri sau accidentări, trebuie să fac mai multe teste pentru a stabili despre ce este vorba. Sincer, nu mi-a fost ușor să rămân concentrată cu disconfort, nu sunt obișnuită cu asta. Cred că ultima dată când am concurat cu dureri a fost la Roland Garros 2019 și nivelul de exigență nu a fost același", a transmis Iga Swiatek la conferința de presă.
Rybakina a trecut şi în optimi de finală la Australian Open de Swiatek, care spera să reuşească dubla la Indian Wells, lucru pe care l-a izbutit doar Martina Navratilova în 1990-1991. Prima jucătoare din Kazahstan ajunsă în ultimul act într-un turneu de această categorie, care vine imediat după cele de Grand Slam, Rybakina va încerca să-şi ia revanşa în faţa Arynei Sabalenka (2 WTA), ce a învins-o la începutul anului în finala de la Australian Open şi a câştigat toate cele patru întâlniri directe de până acum.
În prima semifinală, Sabalenka a eliminat-o cu 6-2, 6-3 pe grecoaica Maria Sakkari (7 WTA). Bielorusa a pierdut un singur meci din cele 18 disputate în acest an.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo