Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

S-a anunțat ora de start a super-duelului Sorana Cîrstea - Iga Swiatek, din sferturile Indian Wells

Nicu Savin

Actualizat 16/03/2023 la 15:41 GMT+2

Sorana Cîrstea și Iga Swiatek se vor întâlni în ultimul sfert de finală al competiției feminine de la Indian Wells. Organizatorii turneului din California au anunțat programul de joi, iar cele două jucătoare vor intra pe teren în jurul orei 22:00 (ora României).

Rezumatul partidei dintre Iga Swiatek și Sorana Cîrstea din optimile Australian Open 2022

Sorana Cîrstea a făcut până acum un turneu mare la Indian Wells, ajungând în sferturile de finală. Sportiva noastră a trecut în primele două tururi de Kimberly Birrell, Madison Keys și Bernarda Pera, iar în optimile de finală a obținut o victorie răsunătoare în fața Carolinei Garcia, numărul 5 mondial.
Următoarea adversară a Soranei va fi Iga Swiatek, numărul 1 mondial și una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit. Sfertul dintre cele două va fi ultimul al turneului din California și va avea loc joi seara, conform programului anunțat de organizatori. Prima partidă a zilei va fi Karolina Muchova - Elena Rybakina, care va începe la ora 20:00 (ora României). După acea confruntare vor intra pe teren Cîrstea și Swiatek, în jurul orei 22:00 (ora României). Învingătoarele celor două meciuri de joi se vor întâlni vineri pentru un loc în marea finală. În cealaltă semifinală, Aryna Sabalenka, care a trecut de Cori Gauff în primul sfert, o va întâlni pe învingătoarea disputei Petra Kvitova - Maria Sakkari.
Singurul duel dintre Sorana și Iga s-a desfăşurat în ianuarie 2022, la Australian Open, când Swiatek a câştigat în trei seturi în optimile de finală, 5-7, 6-3, 6-3. Iga Swiatek încă nu a jucat vreun meci de trei seturi în 2023 şi a ajuns la 11 victorii în cele 12 partide jucate în toată cariera la Indian Wells.

Iga Swiatek, complimente pentru Sorana Cîrstea înaintea duelului de la Indian Wells

Vorbind despre disputa cu Sorana Cîrstea, care va avea loc joi seară, Swiatek a dat dovadă de multă curtoazie. Iga a vorbit de potenţialul enorm avut de sportiva noastră, care, într-o zi bună, poate pune probleme serioase oricărei jucătoare.
"Am jucat cu Sorana, ne-am şi antrenat de câteva ori. Fiecare zi este diferită, dar Sorana este o jucătoare care merită să fie aici (n.r.- în sferturi la Indian Wells), știu cât de bine poate juca. Voi fi pregătită 100%", a declarat Swiatek după succesul cu Emma Răducanu.
Sorana Cîrstea și-a amintit de singurul meci contra lui Swiatek, despre care a spus că a fost unul incredibil, deși a pierdut: "Încă îmi amintesc acel meci. A fost o partidă incredibilă şi de obicei nu spun aşa ceva despre o confruntare pe care o pierd. De atunci, Iga a decolat în circuit, a jucat incredibil, a fost dominantă".
Calificată în premieră în sferturile de finală ale turneului din California, Sorana Cîrstea va urca 9 poziții în clasamentul WTA de săptămâna viitoare, până pe locul 74. Evident, ascensiunea sa ar putea fi și mai mare în cazul unui succes cu Iga Swiatek.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo