Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, întrebat la Indian Wells despre retragerea lui Rafa Nadal: "E trist!" De ce se simte sârbul "deranjat"

Irina Aldea

Actualizat 08/03/2024 la 16:10 GMT+2

Novak Djokovic a mărturisit la Indian Wells că este "deranjat" de absența lui Roger Federer și Rafael Nadal din circuit. Numărul 1 mondial a ținut să le mulțumescă marilor săi rivali pentru "spirala ascendentă" din cariera sa după ce a abordat subiectul retragerii lui Rafael Nadal din turneul californian.

Djokovic & Nadal. Sursă foto: ClutchPoints

Credit imagine: facebook

Prezent la Indian Wells pentru primul turneu Masters 1000 al sezonului, Novak Djokovic a fost întrebat despre retragera lui Rafael Nadal din turneu: "Este trist, de dragul turneului, că Rafa a trebuit să se retragă. Am călătorit împreună în SUA, ne-am întâlnit din întâmplare și a fost plăcut să îl văd. Știu că a venit aici mai devreme pentru a se obișnui cu diferența de fus orar și pentru a se antrena cât mai mult posibil pentru a fi pregătit să joace. A făcut tot ce a putut", a spus Nole în fața jurnaliștilor.
Sârbul a continuat și a spus că deși s-a împăcat cu acest fapt, simte un gol după retragerea lui Roger Federer. Rivalitatea dintre Novak Djokovic și ceilalți doi mari tenismeni - Roger Federer și Rafael Nadal - nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cunoscuți sub numele de "Big Three" al tenisului masculin, cei trei jucători s-au motivat unul pe celălalt pentru a face performanță.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic, întrebat la Indian Wells despre retragerea lui Rafa Nadal

Cu toate acestea, odată cu retragerea lui Roger Federer și cu faptul că Nadal nu mai concurează activ în circuit, Novak Djokovic simte un gol. În timp ce se pregătește să cucerească al șaselea titlu în "Paradisul Tenisului", Djokovic a precizat că este de acord cu John McEnroe în ceea ce privește afirmația americanului că a simțit că o parte din el s-a retras atunci când Bjorn Borg a renunțat. Djokovic spune că simte la fel de mult în legătură cu retragerea lui Federer și cu faptul că Nadal nu mai concurează activ.
"Este frumos pentru sportul nostru că am avut rivalități extraordinare care au marcat cu adevărat două decenii incredibile și, îmi amintesc că John McEnroe spunea într-unul dintre documentare că atunci când Bjorn Borg s-a retras, a simțit că o parte din el s-a retras și el. Chiar dacă el a continuat să joace și asta este, trebuie să spun, un sentiment similar cu cel pe care îl am cu Roger. Retragerea și faptul că Rafa nu prea joacă deloc este un sentiment ciudat, deranjant chiar", a declarat Novak Djokovic la conferința de presă dinaintea meciului.
"Mi-am dat seama ce să fac și m-am cam maturizat mental, emoțional și, bineînțeles, fizic, ca jucător mai experimentat și apoi, din acel moment, cariera mea a mers, din fericire, cu o spirală ascendentă, ceea ce este uimitor, dar totul se datorează lor și rivalităților pe care le-am avut cu ei", a mai spus Djokovic, care a fost de acord că se simte "deranjat" de faptul că nu-i mai are alături pe Roger Federer și Rafael Nadal în circuit.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo