Sorana Cîrstea (40 WTA) continuă seria rezultatelor bune din acest sezon și este prima reprezentantă a României care s-a calificat în turul 3 la Indian Wells, turneu care se bucură de o reputație deosebită, fiind considerat "al 5-lea Grand Slam".
Fiind cap de serie, Sorana a avut un prim tur liber, iar în manșa secundă a întâlnit o jucătoare mai slab cotată: Misaki Doi (109 WTA). După un început echilibrat, românca s-a desprins în primul set, pe care l-a câștigat cu 6-2 după numai 32 de minute.
Nipona a început mai bine manșa secundă, reușind break-ul în chiar primul game și apoi distanțându-se la 2-0 și 3-1. Momentul bun al japonezei a durat însă puțin, iar Sorana a preluat din nou controlul jocului și a câștigat toate game-urile până la final, impunându-se cu 6-2, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 5 minute de joc.
Tenis
Sorana Cîrstea a anunțat că nu mai joacă niciun turneu în 2022! A reapărut accidentarea la umăr
03/10/2022 LA 11:09
Citește și:

Sorana Cîrstea - Elina Svitolina, în turul 3 la Indian Wells

Prin victoria de azi, Sorana Cîrstea și-a egalat cea mai bună performanță din carieră la Indian Wells. În 2013, românca ajungea de asemenea în turul 3, dar era eliminată în acea fază de Agnieska Radwanska.
În runda următoare, Sorana va avea o adversară mult mai dificilă. Românca va da piept cu Elina Svitolina, care a trecut de Tereza Martincova, scor 6-2, 6-3. Sorana a mai întâlnit-o pe Svitolina doar de 2 ori în carieră, pierzând de fiecare dată în minimum de seturi. Cele 2 partide s-au disputat însă pe zgură, astfel că meciul de peste 2 zile va fi prima întâlnire pe hard dintre cele 2 sportive.
Simona Halep (17 WTA) va juca și ea, tot în această seară, în turul doi de la Indian Wells, având-o ca adversară pe Marta Kostyuk (58 WTA). De asemenea, Irina Begu (61 WTA) este și ea calificată în această fază a competiției din Statele Unite, urmând a o întâlni ceva mai târziu pe Jil Belen Teichmann (39 WTA).
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct,
Laver Cup
Sorana Cîrstea, mesaj emoţionant după retragerea lui Roger Federer
25/09/2022 LA 07:02
Tenis
6 românce în top 100 WTA! Urcări impresionante în ierarhie pentru Begu, Bogdan și Cristian
19/09/2022 LA 08:09