Indian Wells 2022 debutează astăzi, iar înaintea competiției din California, Chris Evert a oferit un interviu amplu pentru Eurosport în care a vorbit, printre altele, despre Simona Halep.
Fostul lider al clasamentului mondial s-a arătat încântată de stilul de joc al româncei, despre care a spus că este o sportivă suficient de puternică pentru a reveni printre cele mai bune jucătoare de tenis din lume.
În plus, Chris Evert a comparat-o pe Simona Halep cu Rafael Nadal din punctul de vedere al muncii pe care trebuie să o depună la antrenamente și în timpul partidelor.
Roland Garros
Simona Halep, pregătiri intense pentru Roland Garros! Când are programat primul antrenament la Paris
ACUM 2 ORE
"E interesant. Eu m-am căsătorit la 24 de ani și cred că în doi ani mi-am luat 4 sau 5 luni concediu pentru că îmi doream doar să duc o viață normală.
Simona Halep este o altă jucătoare ca Nadal, care trebuie să muncească mai mult la antrenamente, în sala de forță, la meciuri. Ea este recunoscută pentru meciuri de trei seturi și reveniri. Nu este înaltă sau puternică, așa că trebuie să se bazeze mai mult pe picioare și pe mișcare.
Cred că depinde doar de ea. Sunt un mare fan al Simonei. Îmi place jocul ei. Cred că poate învinge multe dintre aceste jucătoare care sunt clasate înaintea ei. Nu-mi vine să cred că este a 24-a favorită. E ridicol, dar știu că asta se datorează faptului că a fost accidentată, nu a jucat, dar are ce-i trebuie pentru a reveni în top 5.
Ea este mai solidă decât aproape toate aceste jucătoare și se mișcă la fel de bine ca cele mai bune din circuit", a declarat Chris Evert, în exclusivitate pentru Eurosport.
Citește și:

"Jocul ei e lipsit de consistență"

Martina Navratilova a vorbit despre posibilitatea ca Simonei Halep să obțină un rezultat mare la Indian Wells. Fostul număr 1 mondial consideră că românca nu are șanse mari, nu neapărat ca urmare a traseului greu, din cauza faptului că fosta campioană de la Roland Garros și Wimbledon nu e în starea mentală necesară obținerii marilor performanțe.
"Dacă Halep ne-a obișnuit să fie constantă în trecut, acum nu mai este. Ar trebui să aibă o șansă în plus la Indian Wells, față de Miami, pentru că terenurile sunt mai lente, dar jocul ei e lipsit de consistență în ultima perioadă.
Are loviturile, dar se luptă pentru a găsi modalitatea de a fi mai agresivă. Are în continuare mari dubii când și dacă vine la fileu. În cazul în care nu îi iese planul agresiv, revine la 'setările' inițiale, de a juca în defensivă", a declarat Navratilova pentru WTATennis.com.
Turneul feminin de la Indian Wells debutează miercuri, o zi mai târziu începând şi turneul băieţilor. Acesta din urmă va fi transmis în direct pe Eurosport şi Eurosport Player.
Roland Garros
Simona Halep a vorbit despre retragerea din tenis, înainte de Roland Garros! Când va pune stop
ACUM 2 ORE
Roland Garros
Ilie Năstase a comentat colaborarea Halep–Mouratoglou înainte de Roland Garros: "Toate vor s-o bată"
ACUM 4 ORE