Întâlnirea din această noapte (nu înainte de ora 03:00) va reprezenta un duel între două dintre cele mai în formă jucătoare din circuit, în contextul în care Swiatek are un raport de victorii/înfrângeri de 19-3 în 2022, iar Halep a ajuns la a 15-a victorie (doar 3 eșecuri). Se anunță un penultim act cât o finală, astfel că jurnaliștii de pretutindeni acordă spații importante meciului.
CITEȘTE ȘI:
SIMONA HALEP, SALT SPECTACULOS ÎN WTA RACE. POZIȚIA PE CARE O POATE OCUPA DACĂ SE IMPUNE LA INDIAN WELLS
Roland Garros
EXCLUSIV | Simona Halep, uimită de Schunk la Roland Garros! "Era tot timpul acolo unde loveam!"
ACUM O ORĂ

Halep - Swiatek | Specialiștii mizează pe un succes al Simonei

Dacă bookmakerii o văd pe Swiatek favorită (cotă 1,54, față de 2,48, cât are Halep), ziariștii de la Ubi Tennis consideră că suprafața de joc din California va fi decisivă pentru un succes al Simonei. Sportiva noastră e favorizată, în teorie, și de vântul atât de prezent în California, ea admițând că se adaptează excelent în astfel de condiții.
"Primele două meciuri dintre Halep și Swiatek au fost complet dezechilibrate. La Roland Garros 2019, Halep s-a impus cu 6-1, 6-0, la capătul unei partide care a durat doar 45 de minute. Un an mai târziu, tot la Paris, poloneza și-a luat revanșa în optimi, scor 6-1, 6-2, în drumul spre singurul său titlu de Grand Slam de până acum. Singura partidă care le-a găsit pe cele două la un nivel apropiat a fost cea de la Australian Open 2021, când Halep s-a impus cu 6-4 în decisiv", își încep previewul jurnaliștii de la ubitennis.net, pentru ca apoi să analizeze jocul celor două de la Indian Wells 2022 și să își exprime opinia în legătură cu soarta meciului.
"Simona a fost tăcută, dar eficientă în drumul ei spre semifinalele Indian Wells. A câștigat 3 din ultimele 4 seturi jucate în California cedând un singur game, iar miercuri, contra Petrei Martic, a avut nevoie de doar 53 de minute pentru a se impune. Swiatek, pe de altă parte, a fost nevoită să revină de la 0-1 la seturi în trei dintre partide, dar în sferturi a reușit o performanță comparabilă cu cea a lui Halep: a trecut de Madison Keys, pe care a dominat-o total, în doar 56 de minute. Cheia în partida de vineri ar putea ține de suprafața de joc: aceasta este foarte lentă, permițându-i unei jucătoare ca Halep, care se apără perfect, să îi provoace greșeala adversarei. Swiatek este tenismena mai agesivă și, pe o astfel de suprafață, e mai predispusă la greșeli. Simona este jucătoarea mai consistentă, mai constantă, astfel că mizăm pe o a doua finală a româncei la Indian Wells, după victoria obținută în 2015", mai scriu jurnaliștii sursei citate.
Învingătoarea din partida Halep - Swiatek va da piept în ultimul act cu sportiva care triumfă în duelul Paula Badosa - Maria Sakkari. Interesant e că toate sportivele prezente în semifinale în California - excepție Halep - au șansa să fie la finalul turneului numărul doi mondial. Iga poate fi eliminată de Simo și va fi a doua, după Barty, dacă Halep se impune în ultimul act, în timp ce Badosa și Sakkari au nevoie să câștige competiția pentru a urca pe poziția secundă.
Disputa Simona Halep - Iga Swiatek, din semifinalele Indian Wells, va putea fi urmărită în această noapte, nu înainte de ora 03:00, pe eurosport.ro, în format LIVE-TEXT.
Roland Garros
Mesajul lui Mouratoglou după prima victorie a Simonei Halep la Roland Garros! "Un meci special"
ACUM 2 ORE
Roland Garros
Spectatori de 5 stele la meciul lui Halep din turul 1 la Roland Garros! Cine a urmărit-o pe Simona
ACUM 3 ORE