Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek e campioană la Indian Wells! Poloneza s-a impus în minimum de seturi cu Maria Sakkari

Nicu Savin

Actualizat 20/03/2022 la 23:34 GMT+2

Iga Swiatek a câștigat finala turneului WTA 1000 de la Indian Wells, învingând-o pe Maria Sakkari în două seturi, scor 6-4, 6-1.

Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek este noua campioană de la Indian Wells, după ce a trecut în finala turneului din California de Maria Sakkari. Elena a condus de două ori cu break în primul set, dar poloneza a revenit repede de fiecare dată și apoi și-a adjudecat prima manșă cu 6-4, fructificând a 3-a minge de set pe care a avut-o.
Încrederea polonezei a crescut considerabil și setul secund a mers într-o singură direcție. După ce a salvat mai multe mingi de break în primul game pe serviciu, Sakkari nu a mai avut replică în fața lui Swiatek, care a mărșăluit spre o victorie categorică. S-a terminat 6-4, 6-1, după numai o oră și 21 de minute de joc.

Iga Swiatek, în premieră pe locul 2 WTA, după succesul de la Indian Wells

Iga Swiatek a câștigat asfel al doilea turneu de 1000 de puncte consecutiv, după ce se impusese și la Doha, după o finală cu Anett Kontaveit. Acesta este al 5-lea trofeu câștigat în carieră de poloneză, care demonstrează că este o jucătoare de turnee mari. Din cele 5 titluri, unul este de Grand Slam (Rolland Garros 2020), 3 din categoria WTA 1000 (Roma 2021, Doha și Indian Wells 2022) și unul din categoria WTA 500 (Adelaide 2021).
Victoria de la Indian Wells o propulsează pe Swiatek pe locul doi în clasamentul WTA, cea mai înaltă poziție a carierei.
De partea cealaltă, Maria Sakkari ratează șansa de a cuceri un turneu WTA 100 la prima apariție într-o finală și rămâne cu un singur titlu în carieră (Rabat 2019). În ciuda eșecului de azi, elena va urca de luni pe locul 3 în ierarhia WTA, de asemenea cea mai înaltă poziție atinsă până acum în carieră.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo