Fost lider mondial în clasamentul WTA, Simona Halep a fost eliminată în semifinalele turneului de 1000 de puncte de la Indian Wells de cătra Iga Swiatek, cu scorul de (6) 6-7, 4-6, la capătul unui meci foarte disputat, în care poloneza a fost mai inspirată în momentele cheie și nu a cedat în niciun moment. Duelul din penultimul act s-a încheiat după o oră și 49 de minute de joc.
De partea cealaltă, Simo, care a avut o mulțime de șanse, le-a risipit de cele mai multe ori prin greșeli neforțate, oferindu-i adversarei oportunități valoroase, de care poloneza a profitat. În plus, Simo a avut și probleme fizice în zona coapsei, în urma unui punct în care s-a întins după minge și a forțat. Deși a continuat să joace, acel moment a avut urmări serioase în jocul sportivei noastre.
CITEȘTE ȘI:
Roland Garros
LIVE BLOG | Tragerea la sorți de la Roland Garros, de la ora 20. Simona Halep își află adversarele
ACUM O ORĂ

Simona Halep, oprită din drumul spre al doilea titlu la Indian Wells de către Iga Swiatek

"La începutul acestui turneu nu mă gândeam că voi ajunge aici, în finală. Acest rezultat e mult peste așteptările mele. Sunt foarte fericită. În meciurile precedente cu Simona m-am gândit că nu am nimic de pierdut. Azi a fost diferit, pentru că eram jucătoarea mai bine clasată, a fost stresant să fiu în această ipostază, mă vedeam favorită. Mi-am schimbat abordarea, am fost mai tare din punct de vedere mental și sunt foarte mândră de cum am gestionat presiunea. Simona este foarte inteligentă în plan mental, nu renunță niciodată și e foarte greu de fiecare dată cu ea. Sunt fericită că m-am calificat în finală", a spus Iga Swiatek la interviul de după meci.
Pentru prezența în semifinale, Simona va încasa un cec în valoare de 343.985 de dolari şi 390 de puncte în clasamentul WTA de simplu. La ediția din 2021 de la Indian Wells, Halep a fost eliminată în turul trei (învinsă de Aliaksandra Sasnovich). Simona a cucerit trofeul de la Indian Wells în 2015 (finală cu Jelena Jankovic), iar la edițiile din 2014, 2018 și 2022 a fost semifinalistă.
Roland Garros
Simona Halep la Roland Garros 2022: "E o nebunie ce a putut să facă Serena cu Patrick alături"
ACUM 5 ORE
Roland Garros
Cum s-a schimbat Simona Halep după ce a început colaborarea cu Mouratoglou! "Are ceva nou"
ACUM 9 ORE