Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Schimbări importante în fruntea clasamentului WTA, după Indian Wells! Cum se schimbă Top 5

Irina Aldea

Publicat 19/03/2022 la 09:53 GMT+2

După Indian Wells se vor produce câteva modificări importante în fruntea clasamentului WTA. Dacă liderul mondial are în continuare un avantaj confortabil, numărul 2 se va schimba fără doar și poate, indiferent de rezultatul finalei de duminică.

Barty Sakkari

Credit imagine: Eurosport

Maria Sakkari s-a calificat în finala turneului WTA 1.000 de la Indian Wells (SUA), învingând-o în trei seturi, 6-2, 4-6, 6-1, pe campioana en-titre, Paula Badosa. Sakkari (26 ani), s-a impus după o oră şi 48 minute de joc în duelul cu Badosa, care şi-a văzut spulberat visul de a realiza o dublă istorică la Indian Wells, după cea reuşită de cehoaica Martina Navratilova, care a cucerit trofeul în deşertul californian în 1990 şi 1991.
Reprezentanta Greciei, care vizează al doilea său titlu în circuitul profesionist, va disputa duminică prima sa finală de categoria WTA 1.000, împotriva polonezei Iga Swiatek (20 ani), numărul 4 mondial, care a reuşit să se impună cu 7-6 (8/6), 6-4 în faţa româncei Simona Halep, în prima semifinală de la Indian Wells.
CITEȘTE ȘI:

Cum se modifică ierarhia WTA, după Indian Wells 2022

Chiar dacă Ashleigh Barty a preferat să nu participe la Indian Wells și la turneele programate în continuare în circuit, australianca va rămâne lider mondial datorită avansului confortabil pe care-l are în fruntea ierarhiei WTA. Totuși, începând de luni, numărul 2 mondial se va schimba sigur, indiferent de cine câștigă finala de la Indian Wells, dintre Iga Swiatek și Maria Sakkari. De altfel, aceasta este o altă miză a meciului din ultimul act.
Astfel, Krejcikova va rămâne în Top 5, dar în afara Top 3 WTA. Dacă Swiatek ar ajunge a doua rachetă a lumii, ea ar fi a doua sportivă din Polonia care ajunge pe această poziție în istorie, prima fiind Radwanska (9 iulie 2012). Dacă Sakkari ar reuși să câștige finala și să ajungă pe locul 1, atunci ea ar deveni cel mai bine clasată jucătoare din Grecia (masculin sau feminin).
Tot de luni, Simona Halep va mai face un pas spre prezența în elita tenisului feminin, Top 10 WTA. De luni, de pe 21 martie, Simona revine în Top 20 și va ocupa locul 19, cu 2222 de puncte. Încă de anul trecut, de când s-a distanțat de Top 10 WTA, Simona a afirmat în repetate rânduri că principalul său obiectiv e să revină între primele 10 jucătoare ale lumii.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo