Simona Halep a jucat două turnee fără antrenor după Australian Open, dar a recunoscut că nu a fost o situație ideală. De fapt, a realizat că de fapt e mai profesionist să aibă pe cineva lângă ea.
"Am vrut să stau fără antrenor, am mers la două turnee, dar este destul de greu. Nu e ușor să ajustezi antrenamentele, iar înainte de meciuri e greu să fii singură. E mai profesionist să am pe cineva cu mine, dar acele două turnee m-au făcut să văd unde sunt și să văd ceea ce îmi trebuie de fapt", a susținut Simona după succesul de aseară cu Ekaterina Alexandrova, în turul 2 la Indian Wells.
BNP Paribas Open
Iga Swiatek visează la locul 1 WTA după victoria de la Indian Wells! "E din ce în ce mai aproape"
21/03/2022 LA 15:16
Halep s-a deplasat la turneele din Statele Unite, de la Indian Wells și Miami, cu un nou antrenor, este vorba despre francezul Morgan Bourbon (29 de ani). "Cu Morgan lucrez de o săptămână. E de treabă, știe tenis, dar nu pot spune mai multe. Încerc să-l cunosc mai bine. ", a fost prima declarație a Simonei despre noul antrenor.

Simona Halep, despre o nouă colaborare cu Darren Cahill: "Nu se știe niciodată ce îți poate aduce viitorul"

La conferința de presă ce a urmat jocului cu Ekaterina Alexandrova, Simona Halep a fost întrebată despre Darren Cahill, despre o posibilă nouă colaborare, mai ales că australianul tocmai s-a despărțit neașteptat de Amanda Anisimova.
"Suntem prieteni, prieteni foarte apropiați, vorbim destul de des. Îl respect foarte mult, el mă respectă mult. Este o colaborare foarte frumoasă. Prietenia noastră este mai mult decât o colaborare. Nu se știe niciodată ce îți poate aduce viitorul", a răspuns Simona Halep. Așadar, ea nu a exclus ca tandemul cu Darren Cahill să fie refăcut în viitorul apropiat.
Deși nu există azi o relație contractuală între cei doi, Simona și Darren țin permanent legătura, iar jucătoarea chiar ține cont de sfaturile antrenorului. Tot după succesul din turul 2, Halep a dezvăluit că a fost la Academia lui Patrick Muratoglu din Franța și s-a antrenat acolo tocmai la sugestia lui Cahill.
"Darren Cahill m-a împins să merg acolo, îl respectă mult pe Patrick Mouratoglou și mi-a zis că ar fi cea mai bună alegere cu mine. A fost o săptămână grozavă. Atmosfera e foarte plăcută. Am luat de acolo ce aveam nevoie", a precizat fostul lider mondial. Așadar, viitorul apropiat poate veni cu câteva surprize în ceea ce privește parcursul Simonei, mai ales că pare foarte motivată să revină la cel mai înalt nivel.
"Muncesc din greu, lucrez și am un plan. Din punct de vedere fizic, sunt foarte bine. E doar o chestiune de timp până când voi ajunge la nivelul la care am fost. Nu mă stresez", a susținut Simona, care duminică seara va încerca să treacă și de Coco Gauff, în turul 3 la Indian Wells.
Simona Halep și Darren Cahill au colaborat timp de 6 ani, iar în tandem jucătoarea a ajuns pe locul 1 mondial în WTA. De asemenea, a câștigat două titluri de Grand Slam, la Roland Garros și Wimbledon.
BNP Paribas Open
Simona Halep, salt important în clasamentul WTA, dar și în cel pentru Turneul Campioanelor
21/03/2022 LA 07:16
BNP Paribas Open
Iga Swiatek e campioană la Indian Wells! Poloneza s-a impus în minimum de seturi cu Maria Sakkari
20/03/2022 LA 21:31