Fost lider mondial în clasamentul WTA, Simona Halep a fost eliminată în semifinalele turneului de 1000 de puncte de la Indian Wells de cătra Iga Swiatek, cu scorul de (6) 6-7, 4-6, la capătul unui meci foarte disputat, în care poloneza a fost mai inspirată în momentele cheie și nu a cedat în niciun moment. Duelul din penultimul act s-a încheiat după o oră și 49 de minute de joc.
De partea cealaltă, Simo, care a avut o mulțime de șanse, le-a risipit de cele mai multe ori prin greșeli neforțate, oferindu-i adversarei oportunități valoroase, de care poloneza a profitat. În plus, Simo a avut și probleme fizice în zona coapsei, în urma unui punct în care s-a întins după minge și a forțat. Deși a continuat să joace, acel moment a avut urmări serioase în jocul sportivei noastre.
CITEȘTE ȘI:
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 4 ORE

Simona Halep, anunțul așteptat de toți fanii

Deși a pierdut în minimum de seturi, spiritul de luptă al româncei a fost din nou în centrul atenției. Chiar și când poloneza era foarte aproape să încheie meciul din semifinale, Simona nu a renunțat și a produs în continuare puncte fabuloase. La conferința de presă de după meci, campioana noastră a vorbit de nivelul pe care l-a avut și a oferit o declarație care îi va bucura fără doar și poate pe fanii româncei.
"Mi-am luat cu siguranță foarte multă încredere din acest meci. Am fost super aproape și chiar dacă este prima săptămână când am simțit că revin la nivelul pe care vreau neapărat să-l ating din nou, a fost un meci bun pentru mine. Sunt recunoscătoare că pot juca din nou la acest nivel, e încurajator pentru viitor", a spus Simona la conferința de presă, precizând că încă se simte capabilă să producă tenisul care i-a adus două titluri de Grand Slam în palmares.
Mai apoi, întreabată dacă setul 1, pe care l-a pierdut la limită, a fost dintre cele mai bune disputate de ea anul acesta, Simona a răspuns fără ezitare: "Da, cu siguranță. Am avut multe șanse și e chiar dureros când pierzi un astfel de set. Dar chiar și dacă aș fi câștigat acel set eram departe de calificarea în finală. Mă bucur că din punct de vedere al nivelului de joc am fost aproape, e un mare plus și un pas înainte", a mai spus Simo la conferința de presă.
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
ACUM 8 ORE
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
ACUM O ZI