Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep a făcut anunțul pe care toți fanii îl așteptau, după eliminarea de la Indian Wells

Irina Aldea

Publicat 19/03/2022 la 06:58 GMT+2

Simona Halep s-a oprit în semifinale la Indian Wells. Pe fondul unor probleme fizice, românca nu a rezistat în fața prospețimii Igăi Swiatek, care s-a calificat în marea finală de mâine. În ciuda înfrângerii, Simona a vorbit la superlativ despre sentimentul pe care l-a avut pe teren la conferința de presă și a făcut anunțul pe care fanii româncei îl așteptau, dup un an 2021 de coșmar.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Fost lider mondial în clasamentul WTA, Simona Halep a fost eliminată în semifinalele turneului de 1000 de puncte de la Indian Wells de cătra Iga Swiatek, cu scorul de (6) 6-7, 4-6, la capătul unui meci foarte disputat, în care poloneza a fost mai inspirată în momentele cheie și nu a cedat în niciun moment. Duelul din penultimul act s-a încheiat după o oră și 49 de minute de joc.
De partea cealaltă, Simo, care a avut o mulțime de șanse, le-a risipit de cele mai multe ori prin greșeli neforțate, oferindu-i adversarei oportunități valoroase, de care poloneza a profitat. În plus, Simo a avut și probleme fizice în zona coapsei, în urma unui punct în care s-a întins după minge și a forțat. Deși a continuat să joace, acel moment a avut urmări serioase în jocul sportivei noastre.
CITEȘTE ȘI:

Simona Halep, anunțul așteptat de toți fanii

Deși a pierdut în minimum de seturi, spiritul de luptă al româncei a fost din nou în centrul atenției. Chiar și când poloneza era foarte aproape să încheie meciul din semifinale, Simona nu a renunțat și a produs în continuare puncte fabuloase. La conferința de presă de după meci, campioana noastră a vorbit de nivelul pe care l-a avut și a oferit o declarație care îi va bucura fără doar și poate pe fanii româncei.
"Mi-am luat cu siguranță foarte multă încredere din acest meci. Am fost super aproape și chiar dacă este prima săptămână când am simțit că revin la nivelul pe care vreau neapărat să-l ating din nou, a fost un meci bun pentru mine. Sunt recunoscătoare că pot juca din nou la acest nivel, e încurajator pentru viitor", a spus Simona la conferința de presă, precizând că încă se simte capabilă să producă tenisul care i-a adus două titluri de Grand Slam în palmares.
Mai apoi, întreabată dacă setul 1, pe care l-a pierdut la limită, a fost dintre cele mai bune disputate de ea anul acesta, Simona a răspuns fără ezitare: "Da, cu siguranță. Am avut multe șanse și e chiar dureros când pierzi un astfel de set. Dar chiar și dacă aș fi câștigat acel set eram departe de calificarea în finală. Mă bucur că din punct de vedere al nivelului de joc am fost aproape, e un mare plus și un pas înainte", a mai spus Simo la conferința de presă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo