Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep - Cori Gauff, în ziua în care americanca devine majoră: "Nu îmi vine să cred"

Cristian Mihală

Publicat 12/03/2022 la 18:05 GMT+2

Simona Halep și Cori Gauff vor fi față în față duminică la Indian Wells, într-o zi cu însemnătate aparte pentru adolescenta din SUA: aceasta va împlini în ziua partidei 18 ani. Sportiva de peste Ocean a vorbit despre cum a evoluat din 2019 până acum.

Halep Gauff

Credit imagine: Reuters

Cori Gauff stă între Halep și un posibil duel cu Sorana Cîrstea în optimile de finală de la Indian Wells. Văzută ca o senzație a tenisului feminin, sportiva din America nu și-a atins încă potențialul, senzația generală fiind că a stagnat în ultima perioadă.
În 2019, la Wimbledon, la doar 15 ani, Gauff lua pe sus tenisul mondial, calificându-se până în a doua săptămână de concurs (optimile de finală). Toți vorbeau de un nou fenomen în tenis, dar explozia a întârziat să apară, chiar dacă Coco s-a menținut la un nivel excelent pentru vârsta sa (acum e locul 19 WTA, câștigând, de-a lungul carierei, două turnee).
Ziua de 13 martie 2022 e una cu o însemnătate aparte pentru sportiva născută în Atlanta, în contextul în care va deveni majoră. Înainte de duelul cu Simona Halep, de duminică, Gauff a glumit pe seama avantajelor pe care le va avea începând de mâine.
"Nu va trebui ca părinții să îmi mai completeze documentele, sunt fericită de asta. Au fost mai bine de 3 ani care au trecut incredibil de repede, de când am debutat în circuit, până acum. Nu îmi vine să cred că voi fi în sfârșit adult, dar sunt convins că voi fi adult doar cu numele, nu și pentru părinții mei", a spus Gauff, pentru wtatennis.com.
Gauff a simțit fără îndoială o presiune enormă, în contextul în care, la Wimbledon 2019, două dintre primele sale 3 meciuri, au intrat în topul audiențelor din prima săptămână de turneu. Toți voiau să vadă "minunea", mulți comparând-o pe sportiva din SUA cu Serena Williams.
Între timp, rezultatele mari au întârziat să apară, dar Cori Gauff demonstrează că e extrem de matură. Ea e conștientă că a avut mult de învățat și de acumulat, astfel că de acum înainte va avea suficient timp să crească și să ajungă la rezultatele visate.
"Pentru mine, nu e despre ce am reușit pe terenul de tenis, ci despre faptul că am învățat multe, am acceptat și am înțeles diverse lucruri, am devenit un model pentru copii. S-au întâmplat atât de multe, atât în lume, cât și în cariera mea, dar spun eu că am făcut față", a mai spus Gauff.
CITEȘTE ȘI:

Simona Halep i-a stopat drumul lui Gauff la Wimbledon 2019

Disputa de mâine va fi una cu o încărcătură aparte, nu doar din cauza faptului că va avea loc în ziua în care Gauff împlinește 18 ani.
Va fi prima întâlnire directă dintre cele două, de când i-a pus stop parcursului fantastic de la Wimbledon 2019, învingând-o pe sportiva americană în optimile de finală. Ulterior, sportiva noastră a fost de neoprit, ajungând până în finală unde a învins-o fără drept de apel pe Serena Williams.
Halep e favorită și în disputa de la Indian Wells, atât prin prisma experienței, dar și ca urmare al condițiilor. Terenurile din California sunt lente, potrivite perfect pentru stilul Simonei. În plus, temperatura destul de ridicată îi oferă un atu important pe forehand, pe care îl execută cu mult top-spin. Astfel, mingea sare foarte mult, iar adversara lovește de foarte sus, neputând să vină cu mingi foarte periculoase.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo