Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, după victoria cu Sorana Cîrstea la Indian Wells: "Cu româncele e întotdeauna greu"

Irina Aldea

Actualizat 15/03/2022 la 22:04 GMT+2

Simona Halep a câștigat fără emoții super-duelul cu Sorana Cîrstea din optimile de finală de la Indian Wells. La final, Simona Halep și-a exprimat bucuria pentru jocul bun pe care l-a avut.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep s-a calificat în această seară în faza sferturilor de finală la Indian Wells! Fostul lider mondial din WTA a învins-o pe compatrioata Sorana Cîrstea cu scorul de 6-1, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 23 de minute de joc. Pentru Simona Halep urmează meciul cu Petra Martic.
În urma acestei victorii, Simona Halep rămâne cel mai bine clasată jucătoare a României în clasamentul WTA și își îmbunătățește recordul victorii-înfrângeri cu româncele din circuit: 35 de victorii și 4 înfrângeri. Prin calificarea în sferturi, Simona Halep și-a asigurat un premiu în valoare de 179.940 de dolari şi 215 puncte în clasamentul WTA. De cealaltă parte, Sorana Cîrstea va primi 94.575 de dolari şi 120 de puncte WTA pentru parcursul din deșertul californian.
CITEȘTE ȘI:

Simona Halep e în sferturile de finală la Indian Wells, după victoria cu Sorana Cîrstea

"În primul rând trebuie să spun că mă bucur enorm să joc aici, în fața tuturor. E o mare plăcere A fost o partidă dificilă. E întotdeauna greu să joc împotriva unei românce. Chiar dacă mi-am pierdut serviciul în setul secund am știut că am puterea să revin și să închei acest meci în două seturi. Am încercat să tratez acest meci ca oricare altul și mă bucur de această victorie. Locul e e liniștit aici, lumea e primitoare și fericită, îmi transmite și mie această stare", a spus Simona Halep la interviul de după meci.
Cele două românce sunt acum la egalitate în meciurile directe, 2-2. În 2008, în sferturile unui turneu ITF la Bucureşti, Cîrstea a câştigat cu 3-6, 6-3, 6-1, Halep şi-a luat revanşa în 2010, în optimi la Marbella, cu 6-4, 7-6 (4), dar Sorana s-a impus în ultimul duel, în 2010, în turul al doilea al calificărilor la Cincinnati, cu 6-2, 6-4. Simona Halep a câștigat titlul la Indian Wells în 2015, după o finală disputată la acel moment cu sportiva din Serbia, Jelena Jankovic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo