Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep e "galactică"! Performanţa uluitoare atinsă la Indian Wells 2022

Cristian Mihală

Publicat 16/03/2022 la 13:38 GMT+2

Simona Halep e într-o situaţie inedită, la Indian Wells. Ea va juca al 37-lea sfert de finală de turneu Premier Mandatory sau Premier 5, mai mult decât toate celelalte sferfinaliste la un loc.

Simona Halep, Indian Wells 2022

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep a depăşit-o uşor pe Sorana Cîrstea şi a ajuns din nou în sferturi la Indian Wells, după o pauză de 4 ai. Sportiva noastră ne-a obişnuit în ultimul deceniu cu o constanţă fabuloasă, doar accidentarea de anul trecut privând-o de câştigarea a noi turnee.
Cu prezenţa între primele 8 de la Indian Wells, Halep bifează al 37-lea sfert de finală de turneu WTA 1000, din carieră. Ca să înţelegem cât de bună a putut fi Simona în ultimul deceniu, trebuie să ne raportăm la statistică: toate celelalte jucătoare prezente în această fază a competiţiei, la turneul din California, au adunat împreună 29 de sferturi de finală, de-a lungul carierelor, la acest nivel.
Madison Keys este a doua cea mai titrată într-un astfel de clasament, finalista de la US Open 2017 având în CV 8 sferturi de finală la competiţiile din categoria Premier Mandatory sau Premier 5.
CITEŞTE ŞI:

Halep - Martic | Croata are 5 sferturi de finală de WTA 1000, dar vine după o perioadă grea

Petra Martic, adversara Simonei Halep din această noapte (nu înainte de ora 0:00, LIVE-TEXT pe eurosport.ro) , are 5 sferturi de finală la acest nivel, dar în ultimii ani a avut mari fluctuaţii de formă, e adevărat, şi pe fondul unei probleme medicale.
De altfel, croata a recunoscut, înainte de partida directă cu Simo, că acest turneu a ajutat-o mult să îşi recapete încrederea în propriile forţe, dar a menţionat şi că se simte stoarsă de energie, la nivel mental. Martic a trebuit să fie concentrată total pentru a ajunge în această fază, iar oboseala psihică a început să îşi spună cuvântul.
"Emoțional mă simt goală. Au trecut câțiva ani de când nu am mai ajuns atât de sus într-un turneu mare. Din punct de vedere mental, a fost foarte consumptiv, mă simt puțin stoarsă. E o performanță mare. În trecut am fost de multe ori stopată în optimile de finală și asta îmi cam intrase în cap. Dar am trecut peste asta, am avut încredere și am câștigat. Iau decizii bune pe teren, sunt mai periculoasă pe teren, am mai multă încredere în propriile forțe. Nu mă concentrez foarte mult pe adversară, ci pe jocul meu", a spus Martic la conferința de presă.
În cazul în care va trece de Martic, campioana noastră o va întâlni cel mai probabil pe Iga Swiatek, în semifinalele Indian Wells. Partida Simona Halep - Petra Martic va fi în format LIVE-TEXT, în această noapte, nu înainte de ora 0:00, pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo