Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep - Petra Martic, în această noapte, la Indian Wells. Ora la care se joacă marea dispută

Cristian Mihală

Actualizat 16/03/2022 la 10:00 GMT+2

Simona Halep - Petra Martic se va juca în această noapte, în sferturile de finală de la Indian Wells. Organizatorii au anunțat ora de start a confruntării pentru un loc în "careul de ași" al competiției.

Simona Halep, Indian Wells 2022

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep s-a calificat fără prea mari emoții în sferturile de finală de la Indian Wells, după ce a trecut în două seturi de Sorana Cîrstea, scor 6-1, 6-4.
Pentru un loc în semifinale, Simona va juca împotriva croatei Petra Martic, care a învins-o ceva mai devreme pe rusoaica Ludmilla Samsonova, scor 7-6 (6), 6-4. Dacă până acum sportiva noastră a avut parte de câte o zi liberă între dispute, de această dată ea va reveni în arenă după aproximativ 24 de ore de la disputa cu Sorana. Astfel, organizatorii au anunțat că disputa Halep - Martic va avea loc în această noapte, nu înainte de ora 0:00 (ora României), pe terenul 1.

Simona Halep - Petra Martic, în această noapte, nu înainte de 0:00. Istoria întâlnirilor directe

Simona Halep și Petra Martic nu sunt străine una de cealaltă, cele două întâlnindu-se în alte 3 rânduri până acum. Primul duel direct a avut loc acum 11 ani, croata impunându-se la Copenhaga în 3 seturi foarte disputate (6-3, 5-7, 7-5).
În următoarele două partide directe victoria i-a revenit Simonei. Prima a fost în 2015, la Goangzhou (6-4, 6-2), iar a doua în 2018, chiar la Indian Wells (6-4, 6-7, 6-3). De notat că întâlnirea de acum 4 ani a avut loc tot în sferturile de finală ale prestigiosului turneu din California, în ceea ce a reprezentat cea mai bună performanță a croatei la această competiție. După victoria de atunci cu Martic, Simona a pierdut în semifinale cu Naomi Osaka. Totuși, românca are în palmares acest trofeu, câștigând în 2015.
Petra Martic se află momentan pe locul 79 WTA, dar în ianuarie 2020 ocupa poziția a 14-a în ierarhia mondială. Ajunsă la 31 de ani, jucătoarea din Croația are în palmares un singur titlu WTA, la Istanbul, în 2018. La turneele de Grand Slam, un sfert de finală la Roland Garros (2019) reprezintă punctul culminant al carierei Petrei Martic.
Fără îndoială, Petra Martic traversează cea mai bună formă din acest sezon. Aceasta a pierdut în primul tur la cele două turnee jucate pe tărâm australian la începutul anului, Melbourne Sumnmer Set și Australian Open, iar apoi nu a reușit să treacă mai departe de runda secundă la turneele de la Sankt Petersburg și Montpellier. Croata și-a găsit însă cadența la Indian Wells, unde a învins câteva jucătoare mai bine clasate decât ea, cea mai răsunătoare victorie fiind cea împotriva Emmei Răducanu.
Ținând cont de palmares și pozițiile dinn clasament, Simona Halep este mare favorită la meciul cu Martic din sferturi, dar croata a demonstrat în trecut că are suficiente arme pentru a se bate de la egal la egal cu jucătoare mult mai consacrate.
CITEȘTE ȘI:
Simona Halep rămâne cel mai bine clasată româncă
În urma victoriei cu Sorana, Simona Halep rămâne cel mai bine clasată jucătoare a României în clasamentul WTA și își îmbunătățește recordul victorii-înfrângeri cu româncele din circuit: 35 de victorii și 4 înfrângeri. Prin calificarea în sferturi, Simona Halep și-a asigurat un premiu în valoare de 179.940 de dolari şi 215 puncte în clasamentul WTA. De cealaltă parte, Sorana Cîrstea va primi 94.575 de dolari şi 120 de puncte WTA pentru parcursul din deșertul californian.
Grație acestui succes, Simona Halep a urcat patru locuri (se află pe 22) în clasamentul WTA live, iar Sorana Cîrstea a urcat și ea o poziție, până pe 26. Cele două românce sunt acum la egalitate în meciurile directe, 2-2. În 2008, în sferturile unui turneu ITF la Bucureşti, Cîrstea a câştigat cu 3-6, 6-3, 6-1, Halep şi-a luat revanşa în 2010, în optimi la Marbella, cu 6-4, 7-6 (4), dar Sorana s-a impus în ultimul duel, în 2010, în turul al doilea al calificărilor la Cincinnati, cu 6-2, 6-4.
În cazul în care va trece de Martic, campioana noastră o va întâlni cel mai probabil pe Iga Swiatek, în semifinalele Indian Wells. Partida Simona Halep - Petra Martic va fi în format LIVE-TEXT, în această noapte, nu înainte de ora 0:00, pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo