Dacă Simona Halep a trecut ca un TGV de Petra Martic, pe care a învins-o cu 6-1, 6-1, Swiatek a fost și mai expeditivă în duelul său cu Madison Keys, fostă finalistă la US Open. Poloneza i-a cedat sportivei din SUA un singur game (6-1, 6-0), astfel că e plină de încredere înainte de semifinale.
În penultimul act, Iga e conștientă că va avea parte de o dispută complet diferită și a mărturisit sincer că nu știe exact la ce să se aștepte. Swiatek a numit-o pe compatrioata noastră "o mare luptătoare", motiv pentru care se așteaptă la un meci pe muchie de cuțit. Dar scenariul după care se va desfășura partida e greu de indicat, e de părere numărul 4 WTA.
"Simona e o mare luptătoare, dar și eu sunt, de aceea meciurile dintre noi sunt atât de strânse. Sincer, nu știu la ce să mă aștept, nu vreau să mă gândesc prea mult la ea, trebuie să mă concentrez în primul rând pe mine și pe jocul meu. Am nevoie să fiu concentrată și să continui să fac ceea ce am făcut pe durata întregului turneu. Cred că va fi un meci grozav, dar nu cred că mulți știu la ce să se aștepte de la această confruntare", a spus Iga Swiatek în conferința de presă de după disputa cu Madison Keys.
Wimbledon
Halep a băgat frica în spanioli! Ce scriu ibericii înaintea duelului cu Badosa de la Wimbledon
ACUM 13 MINUTE
CITEȘTE ȘI:
SIMONA HALEP - IGA SWIATEK, ÎN SEMIFINALELE INDIAN WELLS. ROMÂNCA A PREFAȚAT DISPUTA DE VINERI

Swiatek, despre disputa cu Halep de la Roland Garros 2020

În 2020, Halep și Swiatek au fost față în față la Roland Garros, unul dintre turneele favorite ale Simonei. Campioana noastră pleca din postura de mare favorită în optimi, având experiența și valoarea superioară de partea sa.
Dar Iga a făcut la Paris turneul vieții, reușind să câștige primul său Grand Slam din carieră, fără a pierde vreun set. În optimea cu Simo, Swiatek a făcut o partidă perfectă, impunându-se cu un categoric 6-1, 6-2. Rugată să își amintească de acea confruntare și să facă o comparație între Swiatek 2020 vs Swiatek 2022, poloneza a concluzionat că a progresat enorm între timp, în toate planurile.
"Dumnezeule, e greu să răspund (n.r. la comparația dintre ea de la Roland Garros 2020 și cea de acum). Simt că m-am dezvoltat în toate aspectele. M-am maturizat. Atunci eram foarte stresată că joc pe o arenă ca Philippe Chatrier, nu îmi simțeam corpul așa cum trebuia. Totul s-a schimbat de atunci până în prezent, dar pot să vă spun că acea dispută mi-a dat enorm, în termeni de încredere și experiență. Aveam 18 ani, a fost primul meu meci mare. De atunci, am evoluat, am dobândit experiența de a ști cum să tratez un meci cu o jucătoare mare", a mai spus Swiatek.
După corecția primită la Roland Garros 2020, Halep și-a luat revanșa în ultima lor confruntare, care a avut loc acum mai bine de un an, la Australian Open 2021. Acolo, Simo s-a impus în 3 seturi, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-4, în optimile de finală. Anterior, Simona Halep câștigase prima dispută directă, pe zgură, astfel că scorul întâlnirilor directe e 2-1 pentru sportiva noastră.
Confruntarea dintre Simona Halep și Iga Swiatek va avea loc vineri seară, organizatorii urmând a anunța în această noapte ora disputei.

Simona Halep - Iga Swiatek, marea semifinală de la Indian Wells 2022

Wimbledon
Super-computerul de predicții al Wimbledon a dat verdictul! Cine câștigă duelul Halep - Badosa
ACUM 2 ORE
Wimbledon
Simona Halep, a doua favorită la câștigarea Wimbledon! Jabeur, singura jucătoare mai bine cotată
ACUM 5 ORE