Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek a lăsat-o fără replică! Maria Sakkari, discurs demn de compătimire, după finala Indian Wells

Nicu Savin

Publicat 17/03/2024 la 22:01 GMT+2

Iga Swiatek a câștigat pentru a 2-a oară în carieră titlul la Indian Wells. La fel ca acum doi ani, poloneza a învins-o în finală pe Maria Sakkari și tot după un meci în care elena a făcut față numai în primul set. La finalul partidei, sportiva din Grecia parcă a fost stingherită că nu a putut oferi o replică mai bună și le-a cerit scuze fanilor că meciul a fost atât de scurt.

Świątek – Sakkari w finale Indian Wells

Credit imagine: Eurosport

Iga Swiatek a început anul 2024 cu o mare dezamăgire, pierzând în turul 3 la Australian Open contra Lindei Noskova, dar poloneza a revenit repede la nivelul său obișnuit. După ce a câștigat torfeul la Doha și a făcut semifinale la Dubai, liderul mondial și-a mai trecut un trofeu în palmares, la Indian Wells.
În marea finală, Swiatek a învins-o pe Maria Sakkari cu 6-4, 6-0, reușind să câștige astfel turneul fără să piardă set. Mai mult. Iga nu a pierdut mai mult de 4 game-uri în niciunul din seturile jucate la actuala ediție, ceea ce demonstrează că a avut o săptămână și jumătate de grație.
La festivitatea de premieră, Sakkari a vorbit la superlativ despre Swiatek și chiar a părut stingherită că nu a putut oferi o replică mai bună în meciul de azii. Sportiva din Grecia chiar le-a cerut scuze fanilor prezenți că nu au văzut un meci mai lung și mai echilibrat.
"Îmi pare rău că nu am putut lupta mai bine. Totul fost destul de scurt pentru voi. Tot creditul lui Iga, ești o jucătoare uimitoare. O persoană foarte bună, o campioană incredibilă. Meriți ce-i mai bun. Tu și echipa ta ați creat ceva incredibil. Sper să putem juca mult mai multe finale. Să ne înfruntăm una pe alta în finală înseamnă că amândouă facem ceva bine. Baftă în toate. Ești minunată. Îți doresc ce e mai bun ție și echipei tale.", a spus Sakkari la interviul acordat pe teren.

Iga Swiatek, campioană pentru a 2-a oară în carieră la Indian Wells

Maria Sakkari a pierdut a 2-a finală la Indian Wells în fața Igăi Swiatek. În 2022, ultimul act a avut o desfășurare aproape identică, cu mențiunea că în setul doi sportiva din Grecia a luat totuși un game.
Prin succesul de azi, poloneza a devenit a 10-a jucătoare din istorie cu două titluri la competiție din California, după Martina Navratilova, Mary Joe Fernandez, Steffi Graf, Lindsay Davenport, Serena Williams, Kim Klijsters, Daniela Hantuchova, Maria Sharapova, Victoria Azarenka. Doar Serena și Klijsters au reușit să obțină această performanță înainte de a împlini 23 de ani.
Intersant este că nimeni nu a câștigat acest turneu de mai multe ori, astfel că Swiatek are tot timpul din lume să spargă gheața în acest sens (de notat că surorile Williams au boicotat turneul din California timp de 10 ani).
Victoria de azi a fost a 36-a pentru Swiatek din 50 de meciuri jucate contra unor adversare de top 10 WTA. Doar legendara Martina Navratilova a obținut mai multe succese (40) în primele 50 de dispute cu sportive din top 10.
Titlul de la Indian Wells e al 19-lea din cariera polonezei, din 23 de finale jucate. În toată istoria tenisului, doar Chris Evert, Gail Sherriff și Nancy Richey au mai atins această bornă atât de repede.
Pe parcursul turneului, Swiatek a pierdut numai 21 de game-uri. În toată istoria competiției, doar Moncia Seles (12 în 1992) și Steffi Graf (14 în 1994) au pierdut mai puține game-uri în cursa către trofeu. De menționat totuși că cele două mari campioane din anii '80-'90 au jucat numai 5 meciuri, în timp ce acum campioana joacă 6 partide.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo