Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, campioană la Indian Wells! Poloneza a surclasat-o pe Sakkari și atins borne fabuloase

Nicu Savin

Actualizat 17/03/2024 la 21:26 GMT+2

Iga Swiatek a învins-o pe Maria Sakkari cu 6-4, 6-0 și a câștigat pentru a 2-a oară în carieră marele trofeu de la Indian Wells. Poloneza a devenit a 10-a jucătoare din istorie care se impune de două ori la turneul din California și a atins și alte borne cu adevărat impresionante.

Iga Świątek

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek a finalizat în stil de mare campioană două săptămâni perfecte pe care le-a avut la Indian Wells. După ce și-a surclasat toate adversarele până în marea finală (nu a pierdut niciun set și nicio adversară nu a câștigat mai mult de 4 game-uri într-un set), poloneza s-a impus fără mari emoții și contra Mariei Sakkari, cea care nu a reușit decât pe alocuri să ofere o replică demnă de o finalistă la un asemenea turneu.
Liderul mondial a început fulminant și în doar câteva minute avea 3-0. Sakkari a trecut peste un moment de cumpănă în game-ul 4, pe care l-a câștigat la mare luptă, și apoi a reușit să egaleze la 3, iar fanii neutri sperau la un meci echilibrat.
Cele două jucătoare și-au făcut serviciul în următoarele 3 game-uri, iar Swiatek a reușit un nou break fix când era nevoie, la 5-4, astfel că primul set a mers în contul său.

Iga Swiatek, campioană la Indian Wells pentru a 2-a oară în carieră

Sakkari a acuzat din plin pierderea primei manșe și în setul secund a cedat complet. Swiatek a pierdut numai 5 puncte în cel de-al doilea set și în cele din urmă s-a impus cu 6-4, 6-0, după numai o oră și 8 minute de joc.
Iga Swiatek a câștigat astfel pentru a 2-a oară în carieră turneul de la Indian Wells. Prima dată o făcuse în 2022, când a învins-o în finală tot pe Maria Sakkari, cu un scor foarte asemănător: 6-4, 6-1. Poloneza a devenit astfel a 10-a jucătoare din istorie cu două titluri la competiție din California, după Martina Navratilova, Mary Joe Fernandez, Steffi Graf, Lindsay Davenport, Serena Williams, Kim Klijsters, Daniela Hantuchova, Maria Sharapova, Victoria Azarenka. Doar Serena și Klijsters au reușit să obțină această performanță înainte de a împlini 23 de ani.
Intersant este că nimeni nu a câștigat acest turneu de mai multe ori, astfel că Swiatek are tot timpul din lume să spargă gheața în acest sens (de notat că surorile Williams au boicotat turneul din California timp de 10 ani).
Victoria de azi a fost a 36-a pentru Swiatek din 50 de meciuri jucate contra unor adversare de top 10 WTA. Doar legendara Martina Navratilova a obținut mai multe succese (40) în primele 50 de dispute cu sportive din top 10.
Titlul de la Indian Wells e al 19-lea din cariera polonezei, din 23 de finale jucate. În toată istoria tenisului, doar Chris Evert, Gail Sherriff și Nancy Richey au mai atins această bornă atât de repede.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo