Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Știrile dimineții | Swiatek, fără emoții în finala Indian Wells! E peste Serena într-un top uluitor

Nicu Savin

Actualizat 16/03/2024 la 07:51 GMT+2

Știrile dimineții | Iga Swiatek este prima finalistă de la Indian Wells. Liderul mondial nu i-a dat nicio șansă Martei Kostyuk, pe care a învins-o cu 6-2, 6-1. Odată cu acest succes, poloneza și-a îmbunătățit procentajele de reușită la turneul din California, dar și la turneele WTA 1000 în general, devansând-o pe legendara Serena Williams într-un top fantastic.

Iga Świątek wygrała półfinał Indian Wells z Martą Kostiuk

Credit imagine: Getty Images

În fiecare dimineață, la prima oră, Eurosport.ro face o scurtă revistă a presei, pentru a vă oferi cele mai interesante și proaspete informații din sport.

1. Iga Swiatek, în finală la Indian Wells! Poloneza bate record după record

Iga Swiatek mărșăluiește în drumul către al doilea titlu său la Indian Wells. Poloneza nu a avut nevoie de prelungiri în niciun set în duelurile cu Collins, Noskova, Putintseva și Wozniacki (daneza s-a retras în actul secund), iar istoria s-a repetat și în semifinala cu Marta Kostyuk.
Liderul mondial a practicat un tenis impecabil și s-a impus cu 6-2, 6-1, după numai 65 de minute de joc. Aflată la a 5-a participare la Indian Wells, Swiatek a ajuns la un procentaj de reușită de 89,5% (17 victorii și 3 înfrângeri), egalând-o astfel pe Stefi Graff, care era lider la acest capitol în istoria de 35 de ani a competiției din California.
Mai mult, Swiatek a ajuns în a 10-a sa finală de turneu WTA 1000, din 27 de participări. Asta înseamnă că s-a calificat în ultimul act în 37% din competițiie de acest rang la care a concurat. De când acest format s-a introdus în tenisul feminin (2009), Serena Williams era pe prima poziție, cu un procentaj de 36,5%, urmată de Maria Sharapova (32%). Swiatek a devansat-o pe legendara sportivă din SUA, dar e clar că va avea nevoie de multe alte succese pentru a rămâne cu aceleași cifre la finalul carierei.
Swiatek are un titlu la Indian Wells, în 2022, iar anul trecut s-a oprit în semifinale, fiind învinsă de Rybakina. Acum, poloneza își așteaptă adversara din ultimul act, care se va alege dintre Maria Sakkari și Coco Gauff.

2.Jan Oblak, jucătorul săptămânii în Champions League

Jan Oblak, portarul celor de la Atletico Madrid, a fost desemnat Jucătorul săptămânii în Champions League. Slovenul a avut o contribuție uriașă la calificarea echipei sale în sferturile de finală ale celei mai importante competiții intercluburi de pe continent.
Pe lângă intervențiile din timpul regulamentar de joc, Oblak a strălucit în momentul în care s-a ajuns la loviturile de la 11 metri. Deși de-a lungul carierei nu s-a făcut remarcat la penalty-uri, miercuri seară goalkeeper-ul a reușit să le blocheze șuturile lui Alexis Sanchez și Davy Klaassen.
Intervențiile sale, cumulate cu reușitele coechipierilor săi (Memphis Depay, Rodrigo Riquelme și Angel Correa) și cu ratarea lui Lautaro Martinez, au adus calificarea lui Atletico în sferturile de finală ale Champions League.
Pentru echipa lui Diego Simeone urmează, pentru un loc în semifinalele competiției, duelul cu Borussia Dortmund. Meciul tur este programat la Madrid, pe 10 aprilie, iar returul are loc în Germania, pe 16 aprilie.

3. U BT Cluj Napoca a trecut repede peste eliminarea din Eurocup

U-BT Cluj-Napoca a continuat seria victoriilor în Liga Naţională de baschet masculin, după ce a dispus, vineri, de CSM Târgu Mureş, cu 100-76, pe teren propriu, în Grupa 1-10.
De la ''U'', care este singura echipă neînvinsă pe plan intern, au avut prestaţii notabile Patrick Neal Richard, cu 15 puncte, 4 recuperări, Jarell Alexander Eddie, 13 p, 4 rec, Dennis Jerome Seeley Jr, 13 p, 3 pase decisive, David Călin Lăpuşte, 12 p, 6 rec, 3 pd, Emanuel Căţe, 10 p.
Cei mai buni de la mureşeni au fost Mladen Jeremic, 18 p, 7 rec, şi Goran Gajovic, 13 p, 8 rec, 5 pd.
În alt meci, CS Dinamo Bucureşti a fost învinsă acasă de CSM CSU Constanţa cu 92-84.
MVP-ul oaspeţilor a fost Jorden Randell Duffy, cu 29 p, 6 pd, Kyndall James Hill a reuşit un double-double, 15 p, 11 rec, 4 pd, iar Cedric Earl Henderson Jr a contribuit cu 22 p, 3 rec, 6 pd.
Grupa 1-10
  • 1. U-BT Cluj-Napoca 28 puncte (14 jocuri)
  • 2. CSM CSU Oradea 23 (13)
  • 3. FC Argeş Piteşti 21 (13)
  • 4. CSM CSU Constanţa 20 (14)
  • 5. BC CSU Sibiu 19 (13)
  • 6. CSM Târgu Mureş 19 (14)
  • 7. CSO Voluntari 19 (13)
  • 8. CS Rapid Bucureşti 18 (13)
  • 9. CS Dinamo Bucureşti 17 (14)
  • 10. CSM Corona Braşov 17 (13)
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo