Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Swiatek s-a amuzat de gestul făcut de Putintseva la Indian Wells: "Poate asta predau în Kazakhstan"

Nicu Savin

Actualizat 13/03/2024 la 13:33 GMT+2

Iga Swiatek a spulberat-o pe Yulia Putintseva în optimile de finală de la Indian Wells, scor 6-1, 6-2. Sportiva care reprezintă Kazakhstanul nu a avut soluții pentru a contracara jocul aproape perfect al liderului mondial și la un moment dat a încercat să surprindă cu un serviciu din mână. Poloneza nu a fost deloc impresionată, iar la final chiar s-a amuzat de strategia adversarei.

Iga Swiatek

Credit imagine: Eurosport

Iga Swiatek a defilat până acum la Indian Wells. După ce a pierdut doar 3 game-uri cu Daniele Collins și 4 cu Linda Noskova, poloneza a câștigat fără drept de apel și duelul cu Yulia Putintseva din optimile de finală, scor 6-1, 6-2, în numai 72 de minute.
Partida a fost una fără istoric, în care nu s-a pus în niciun moment problema învingătoarei. Sportiva din Kazakhstan chiar se poate declara mulțumită că a scăpat de un "bagel", lucru cu care nu foatrte multe jucătoare care o întâlnesc pe Iga se pot lăuda.

Iga Swiatek, ironie la adresa Yuliei Putintseva, după ce kazaha a servit din mână la Indian Wells

Rămasă fără soluții în fața liderului mondial, Putintseva a apelat în setul secund la un serviciu din mână, într-un moment în care Iga avea 3 mingi de break. Mingea nu a prins terenul, dar și dacă serviciul ar fi intrat, Swiatek era acolo și punctul era al său. La finalul partidei, poloneza s-a amuzat cu privire la gestul adversarei sale, spunând că probabil serviciul din mână se predă în Kazakhstan, pentru că și Bublik obșnuiește să folosească acest mod de a pune mingea în joc.
"Poate că asta predau în Kazahstan. Nu știu, pentru că Bublik face același lucru. Chiar nu îmi pasă. Sincer, dacă serviciul ar fi fost în teren, probabil că ar fi fost cel mai bun retur al meciului (n.r. după ce sistemul de arbitraj automat a anunțat aut, Iga a trimis mingea impecabil în terenul advers). De fapt, nu am fost fericită că a fost aut. Dar sunt gata să mă descurc cu orice îmi iese în cale, așa că nu-mi pasă cu adevărat ce se întâmplă de cealaltă parte a fileului", a spus Swiatek, citată de welovetennis.fr.

Iga Swiatek, cuvinte mari despre Caroline Wozniacki, înaintea duelului din sferturile Indian Wells

Odată cu victoria clar contra Yuliei Putintseva, Iga Swiatek a devenit prima jucătoare de la Caroline Wozniacki care face 3 sferturi de finală la rând la Indian Wells, înainte de a împlini 23 de ani. Cele două se vor duela joi noaptea pentru un loc în semifinalele turneului din California, iar liderul mondial a vorbit la superlativ despre daneza care traversează o formă excelentă.
"E o sportivă cu mare experiență, pe care o respect enorm. Joacă grozav, am urmărit-o la Indian Wells. Deși a născut și a stat departe de tenis mult timp, a revenit excelent și se luptă fantastic pe teren. Am un respect imens pentru ea, e și o persoană grozavă în afara terenului. Cred că vom oferi un meci grozav, abia aștept", a spus Swiatek.
Iga Swiatek și Caroline Wozniacki s-au întâlnit o singură dată până acum, în 2019, înainte ca daneza să se retragă prima dată din tenis. Se întâmpla în turul secund al turneului WTA 1000 de la Toronto, iar poloneza s-a impus atunci în 3 seturi, scpr 1-6, 6-3, 6-4.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo