Articol scris de Răzvan Rădulescu
Ana Bogdan (108 WTA) s-a calificat în penultimul act al turneului de la Varșovia. În sferturile de finală, Bogdan a învins-o pe locul 113 WTA, Laura Pigossi din Brazilia, scor 6-1, 6-1. În primul set, Ana nu i-a dat nicio șansă tenismenei din America de Sud, reușind să câștige de două ori pe serviciul adversarei. Laura Pigossi și-a făcut serviciul o singură dată într-un prim set care a durat 31 de minute.
În al doilea set lucrurile au mers în aceeași direcție. Fostă jucătoare de top 60 WTA, Ana Bogdan a făcut break-ul devreme și a condus pe tot parcursul celui de-al doilea set. Jucătoarea născuta la Sinaia a pierdut serivicul o singură dată la scorul de 5-0. Meciul de pe zgura poloneză a reprezentat prima întâlnire între cele două. Astfel, Ana Bogdan s-a calificat fulgerător în semifinalele competiției, după ce a trecut de Laura Pigossi în doar o oră și șase minute.
BNP Paribas Poland Open
Mesajul Anei Bogdan după finala de la Varșovia, prima finală WTA a carierei
01/08/2022 LA 13:45

Ana Bogdan s-a calificat în semifinalele turneului de la Varșovia

Pentru un loc în finala turneului de la Varșovia, Ana Bogdan se va duela cu învingătoarea partidei dintre Petra Martic (56 WTA) și Kateryna Baindl (190 WTA). În drumul spre sferturi, Petra Martic a trecut de favoritele gazdelor, Weronika Falkowska și Maja Chwalinska, în timp ce Kateryna Baindl le-a învins pe Maryna Zanevska și Sara Errani.
Ana Bogdan are un bilanț negativ contra Petrei Martic. Jucătoarea croată s-a impus în toate cele patru întâlniri. Tenismena din România este condusă la întâlnirile directe și de Kateryna Baindl. Jucătoarea din Ucraina conduce cu 2-1 în meciurile directe.
În urma calificării în semifinalele turneului WTA de la Varșovia, Bogdan va fi recompensată cu 110 puncte WTA și 11.000$. Începând de luni, Ana va reveni între primele 100 de jucătoare ale lumii datoriă performanței de pe zgura poloneză. Cea mai bună clasare pentru româncă a fost locul 59 WTA.
BNP Paribas Poland Open
Mesajul Anei Bogdan înainte de prima sa finală WTA din carieră!
31/07/2022 LA 09:23
BNP Paribas Poland Open
Ana Bogdan, calificare în sferturile de la Varșovia! A trecut în optimi de Katerina Siniakova
27/07/2022 LA 11:34