Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek scrie istorie în Polonia! E prima jucătoare care reușește asta, după Agrieszka Radwanska

Dani Morar

Actualizat 29/07/2023 la 17:18 GMT+3

Iga Swiatek s-a califcat în semifinalele turneului WTA 250 de la Varșovia. Liderul mondial feminin a scris istorie în țara natală, doborând un record vechi de 8 ani, având șanse mari la trofeu, după ce a devenit singurul cap de serie rămas pe tablou.

Iga Świątek

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek participă în această săptămână la turneul WTA 250 de la Varșovia, dotat cu premii în valoare de 259.303 dolari. Liderul mondial din circuitul feminin s-a calificat în semifinale la turneul de casă, după o victorie în două seturi cu Linda Noskova, din Cehia.
A fost 6-1, 6-4 pentru jucătoarea din Polonia, la capătul unei ore și 21 de minute de joc. 4 ași și un procent de 78% pe primul serviciu i-au adus calificarea în penultimul act, acolo unde o va întâlni pe belgianca Yanina Wickmayer.
Iga Swiatek e prima jucătoare din Polonia care ajunge într-o semifinală WTA găzduită în țara natală, după Agnieszka Radwanska, care atingea această fază la turneul de la Katowice, în 2015.
"Sunt destul de mândră de acest lucru (n.r. de faptul că are 45 de victorii în 2023). Nu este ușor să ai 2 sezoane atât de bune la acest nivel. Sunt fericită deoarece, în ciuda unor accidentări, sunt capabilă să joc bine și să câștig meciuri", a spus Swiatek la finalul partidei cu Noskova.
Laura Siegemund și Tatjana Maria își dispută cealaltă semifinală. Turneul se joacă pe hard și e o bună pregătire pentru Iga în ceea ce privește sezonul american și US Open. Ea nu a cedat niciun set la Varșovia și e singurul cap de serie rămas pe tablou.
Citește și:

Iga Swiatek a fost impresionată de maturitatea lui Alcaraz la Wimbledon

Carlos Alcaraz a câștigat Wimbledon pentru prima dată în carieră, după ce a trecut de Novak Djokovic într-o finală de poveste. Spaniolul și-a consolidat fotoliul de lider în clasamentul ATP și a fost lăudat de Iga Swiatek, cea care conduce circuitul WTA. Poloneza a fost dată pe spate de maturitatea de care a dat dovadă ibericul, lăudând prestația sa din ultimul act de pe iarba londoneză.
"Am fost impresionată de cum și-a revenit Alcaraz după primul set, unde a părut foarte stresat și se vedea clar că nu poate juca tenisul lui obișnuit. Novak domina terenul în acel moment.
Felul în care a revenit în finală a arătat o maturitate din partea sa. În ciuda vârstei sale fragede, are deja o experiență aparte și știe cum să gestioneze problemele.
Nu știu dacă pot răspunde la această întrebare (n.r. dacă Djokovic a slăbit din intensitate). Dar fără îndoială a fost un meci care îți taie respirația. Novak a câștigat majoritatea finalelor de Grand Slam pe care le-a jucat", a declarat Iga Swiatek, citată de Tennis infinity.com.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo