Novak Djokovic este, după părerea lui Boris Becker, cel mai mare jucător de tenis din istorie. Numărul 1 mondial se află în acest moment la egalitate cu cei doi mari rivali ai săi, Rafael Nadal și Roger Federer, fiecare cu câte 20 de turnee de Grand Slam.
Pentru Boris Becker, argumentul principal pentru desemnarea lui Nole drept "cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile" este recordul realizat de sârb la finalul acestui an. Djokovic a terminat pentru a șaptea oară anul în fruntea clasamentului ATP, doborând recordul lui Pete Sampras, care a terminat pe primul loc de 6 ori.
"Faptul că cei trei au câștigat câte 20 de titluri de Grand Slam este incredibil și nu va fi egalat niciodată. În ultimii ani tot au jucat între ei. Nu au câștigat mai multe titluri pentru că unul dintre ceilalți doi câștiga.
Tenis
Ce au făcut organizatorii de la Australian Open, după criza lui Medvedev. Dezvăluirea lui Cahill
ACUM CÂTEVA SECUNDE
Numerele nu mint. Ca jucător de tenis, numărul de săptămâni pe primul loc este foarte important. Novak este departe de Federer și Nadal. Dacă toți trei s-ar retrage acum, pe Djokovic l-aș vedea numărul 1", a declarat Boris Becker pentru Eurosport.

Novak Djokovic îi poate depăși pe Nadal și Federer la Australian Open

Novak Djokovic poate câștiga titlul de Grand Slam cu numărul 21 al carierei chiar la începutul anului 2022. Sârbul de pe primul loc mondial s-a impus de 9 ori până acum la Melbourne, iar dacă va ajunge în Australia, va fi favoritul principal al turneului.
Cu toate acestea, rămâne un semn de întrebare în legătură cu participarea lui Djokovic la primul turneu de Grand Slam al anului 2022. Directorul turneului de la antipozi, Craig Tiley, a declarat că situația sârbului rămâne incertă. Pentru a participa la Australian Open, jucătorii trebuie să fie vaccinați sau să prezinte o scutire medicală, iar Nole a evitat să dezvăluie dacă este sau nu vaccinat:
"Dacă Novak apare la Australian Open, el va fi ori vaccinat ori va avea o scutire medicală. Din punct de vedere medical, el nu vorbeşte cu nimeni despre asta. Nu-l voi întreba pe Novak asta, nu este treaba mea. Voi şti dacă el îndeplineşte una din acele condiţii", a declarat Craig Tiley.
Iubitorii tenisului își îndreaptă atenția spre Australian Open, primul Grand Slam al anului, care se va desfăşura în perioada 17 - 30 ianuarie 2022 şi va avea acoperire totală pe canalele Eurosport şi pe Eurosport Player.
Australian Open
Australian Open | Schimb fantastic între Tsitsipas şi Medvedev, în semifinală: 34 de lovituri
ACUM 38 MINUTE
Australian Open
Medvedev l-a distrus pe arbitru: "Eşti prost, e semifinală de Grand Slam? Uită-te la mine!"
ACUM O ORĂ