Cel mai tânăr campion din istoria Wimbledonului la simplu masculin, Boris Becker nu a reușit să își gestioneze averea – peste 25 milioane de dolari câștigați doar din tenis. Pe 21 iunie 2017, Înalta Curte din Londra a declarat falimentul în cazul lui Becker, pentru datorii la o bancă.
Boris Becker a negat toate acuzațiile ce i s-au adus și a luptat din răsputeri pentru a evita pierderea trofeelor. De exemplu, în 2018 a pretins statut diplomatic, care îi oferea imunitate, fiind numit de către președintele Republicii Centafricane drept atașat pe lângă Uniunea Europeană.

Boris Becker, rechemat în instanță

Chicago Fall Tennis Classic
Gabriela Ruse, victorie uriașă în primul tur la Chicago! Românca a trecut în 2 seturi de Giorgi
ACUM 8 ORE
Acum, Becker a fost acuzat că nu a cooperat și nu s-a conformat termenilor impuși, refuzând să predea trofeele câștigate la Wimbledon în 1985 (primul său trofeu) și 1989, dar și la Australian Open 1991 și 1996 (ultimele trofee de Grand Slam ale carierei sale).
Germanul în vârstă de 52 de ani mai este acuzat și că ascunde peste 1.1 milioane de euro în conturi bancare și că nu a oferit detalii referitoare la proprietăți din Londra și Leimen-ul natal, mai scrie BBC. Procurorii au descoperit că Boris Becker a transferat sume importante de bani către fostele sale neveste, Barbara Becker și Sharlely "Lilly" Becker.
În acest moment, procurorii au lansat 28 de capete de acuzare împotriva lui Boris Becker.
Avocatul lui Becker, Jonathan Caplan, a declarat în fața instanței că marele jucător german este hotărât să înfrunte și să conteste acuzațiile ce i se aduc și să își reabiliteze numele”.
Boris Becker a fost introdus în Hall of Fame-ul tenisului în 2003, a devenit un foarte activ comentator și analist tv, iar pentru o scurtă perioadă de timp a făcut parte din staff-ul actualului lider mondial, Novak Djokovic.
49 de trofee a câștigat “Bum-Bum” Becker în carieră, la simplu (dintre care șase în turnee de Mare Șlem)
12 săptămâni a fost lider mondial Boris Becker
Tenis
Cum a comentat Cristian Tudor Popescu decizia Simonei Halep de a lucra cu Adrian Marcu
ACUM 10 ORE
Tenis
Emma Răducanu, ca Federer! Cum și-a surprins fanii campioana de la US Open: "Sper să înțelegeți"
ACUM 11 ORE